Έκκληση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για βοήθεια στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας στη Βηρυτό

Έκκληση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για βοήθεια στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας στη Βηρυτό

Αγαπητοί συνάδελφοι,                 

Όπως είναι γνωστό στις 4-8-2020 ένα τραγικό γεγονός συγκλόνισε την πόλη της Βηρυτού του Λιβάνου. Μια τεράστια έκρηξη, που οι ειδικοί την χαρακτήρισαν ως την τρίτη μεγαλύτερη έκρηξη που έγινε ποτέ στον κόσμο, μετά από αυτές στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, είχε σαν αποτέλεσμα 191 νεκρούς, περισσότερους από 6.500 τραυματίες και πολλούς αγνοούμενους. Οι υλικές καταστροφές είναι ανυπολόγιστες. Η έκρηξη προκάλεσε ζημιά σε ακτίνα περίπου 10 χιλιομέτρων και εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της πόλης εκτοπίστηκαν. Οι άνθρωποι βρίσκονται στα πεζοδρόμια έξω από τα κατεστραμμένα σπίτια τους.

Η διεθνής κοινότητα ευαισθητοποιήθηκε άμεσα και έσπευσε να προσφέρει βοήθεια με κάθε τρόπο. Μεταξύ αυτών και η χώρα μας. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ), από την πρώτη στιγμή της κρίσης στη Βηρυτό, βρίσκεται σε άμεση επαφή και επικοινωνία με τον Ερυθρό Σταυρό του Λιβάνου και συνδράμει προσφέροντας φάρμακα, είδη προσωπικής υγιεινής, ξηράς τροφής κ.α..

Το Παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού Παπάγου – Χολαργού, του οποίου πρόεδρος είναι ο συνάδελφος Ιωάννης Φράγκος (τηλ. επικοιν. 6944623987), υπέβαλε προς τον Σύλλογό μας αίτημα για την συνδρομή και των Δικαστικών Υπαλλήλων, με παροχή τροφίμων μακράς διαρκείας, όπως:

Αλεύρι, ζυμαρικά, όσπρια, γάλα εβαπορέ, γάλα σε σκόνη (για παιδιά), κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά και παξιμάδια.

Η συγκέντρωση των ανωτέρω ειδών  θα ξεκινήσει την Δευτέρα 21-9-2020 και θα γίνει στους εξής χώρους:

Για τους συναδέλφους που εργάζονται στην Σχολή Ευελπίδων και στα περιφερειακά Ειρηνοδικεία στο γραφείο του ΣΔΥΑ, κτίριο 12, ισόγειο.

Για τους συναδέλφους που εργάζονται στον Άρειο Πάγο, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στο Εφετείο, στην Εισαγγελία Εφετών, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών και στο Πταισματοδικείο Αθηνών, στα γραφεία των λογιστηρίων του κάθε δικαστηρίου.

Για τους συναδέλφους που εργάζονται στα Αρχεία της οδού Λουκάρεως στο γραφείο του ταμία του ΣΔΥΑ, Θανάση Κόκκινου και για τους  συναδέλφους που εργάζονται στα τμήματα του Πρωτοδικείου στην οδό Δέγλερη στο λογιστήριο του Ειρηνοδικείου Αθηνών.

Το Δ.Σ. του ΣΔΥΑ καλεί τους συναδέλφους να σε μια κίνηση αγάπης και αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία του Συλλόγου μας.

Για το Δ.Σ. 

                   Ο Πρόεδρος                                                                   Η Γεν.  Γραμματέας

       Σωτήρης  Τριπολιτσιώτης                                                        Πανωραία   Τέγα