Ανακοίνωση – Ενημέρωση 14/1/2019

Ανακοίνωση – Ενημέρωση 14/1/2019

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας σε έκτακτη συνεδρίασή του στις 3-1-2019, αποφάσισε ομόφωνα :

Την επανέναρξη των κινητοποιήσεων – δίωρων διακοπών (καθημερινά 13.00 ως 15.00) σε όλα τα ακροατήρια των Ποινικών και Πολιτικών Δικαστηρίων από Δευτέρα      7-1-2019 μέχρι και την Παρασκευή 18-1-2019, με αίτημα την επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης των νέων συναδέλφων και την άμεση υλοποίηση του πορίσματος της επιτροπής ανακατανομής των οργανικών θέσεων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μετά από αίτημα του Δ. Σ. του ΣΔΥΑ, ο Δικηγόρος Δημήτριος Χριστόπουλος, ένας εκ των συνεργατών του Συλλόγου, κατέθεσε αιτήσεις προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, με τις οποίες διακόπτεται η παραγραφή για την διεκδίκηση των δώρων και των επιδομάτων αδείας, των ποσών που δεν καταβλήθηκαν λόγω αναστολής των μισθολογικών κατατάξεων και της παρακρατηθείσας Εδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης, ειδικότερα :

  • Στις 6-12-2018 κατατέθηκε αίτηση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, με την οποία ζητείται η αναγνώριση της υποχρέωσης της πολιτείας για την καταβολή δώρων και επιδομάτων αδείας για το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2016 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2018.
  • Στις 27-12-2018 και μετά από το υπ΄αριθμ. Πρωτοκ. 3/20-12-2018 έγγραφο της ΟΔΥΕ, σχετικά με την δικαστική διεκδίκηση των ποσών που δεν καταβλήθηκαν λόγω αναστολής των μισθολογικών κατατάξεων από 1-1-2016 έως και 31-12-2017 κατατέθηκε αίτηση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, για την διακοπή της παραγραφής της ανωτέρω απαίτησης.
  • Στις 31-12-2018, κατατέθηκε αίτηση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για την διακοπή της παραγραφής για την δικαστική διεκδίκηση της Εδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης που παρακρατήθηκε από 1-1-2016 έως και 31-12-2017 (Με την υπ΄αριθμ. 244/2017 απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κρίθηκε ότι η επιβολή της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης είναι αντίθετη στις διατάξεις των άρθρων 29 και 38 του Ν. 3986/2011. Κατά συνέπεια με την μείωση των αποδοχών από την ανωτέρω κράτηση τίθεται θέμα παράβασης των άρθρων 4 παρ. 1 και 22 του Συντάγματος.

 

 

Η διακοπή αφορά όλους τους Δικαστικούς Υπαλλήλους που υπηρετούν στα Πολιτικά και Ποινικά Δικαστήρια της Αθήνας και υπάγονται στην αρμοδιότητα του Συλλόγου μας, δηλαδή  ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ,  ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΕΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΤΑΙΣΜΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ και όλα τα περιφερειακά Ειρηνοδικεία (ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΑΧΑΡΝΩΝ, ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΙΛΙΟΥ, ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΚΟΡΩΠΙΟΥ, ΛΑΥΡΙΟΥ, ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ, ΜΕΓΑΡΩΝ, ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ και ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ)

 

Αποστείλαμε ήδη έγγραφο προς τους Προϊσταμένους όλων των Δικαστικών Υπηρεσιών με το οποίο ζητούμε :

Την πραγματοποίηση των Υπηρεσιακών Συνελεύσεων,  που προβλέπονται από τον Ν. 2812/2000 (Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων), προκειμένου μέσα από αυτή τη διαδικασία να ακουστούν οι ίδιοι οι συνάδελφοι, να αναδειχτούν τα προβλήματα της κάθε Υπηρεσίας  και να προγραμματιστούν συγκεκριμένες δράσεις για την αντιμετώπισή τους.

Την έγγραφη ενημέρωση του Συλλόγου για το πόσοι Υπάλληλοι ασκούν χρέη Τμηματαρχών με απόφαση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και πόσοι με Πράξη Ανάθεσης και για τον αριθμό των υπερωριών που εγκρίθηκαν για την κάθε Υπηρεσία κατά το έτος 2018 και τον τρόπο που έγινε η κατανομή τους.

 

Στις 31-12-2018 δημοσιεύτηκε το πρώτο ΦΕΚ ( 1579/31.12.2018 τ. Γ) που περιλαμβάνει 68  διοριστέους της προκήρυξης 1Κ/2017. Είναι ένα πρώτο θετικό βήμα αλλά ο αριθμός είναι μικρός και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για την ολοκλήρωση του άμεσου διορισμού όλων των επιτυχόντων των διαγωνισμών

 

Για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το νέο Δ. Σ. (Συναντήσεις με το Γενικό Γραμματέα, Προϊσταμένους Υπηρεσιών) αλλά και για τις εξελίξεις που υπάρχουν σε όλα τα θέματα που μας αφορούν (πορεία των προσλήψεων, Κώδικες, Ανακατανομή Οργανικών θέσεων, υπερωρίες κ.α.) θα εκδοθεί σύντομα σχετική ανακοίνωση.

 

Το Δ.Σ. του ΣΔΥΑ εύχεται σε όλους τους συναδέλφους

Καλή και Δημιουργική Χρονιά

Με Υγεία Συναδελφικότητα και Αλληλεγγύη

 

               Για Το Δ.Σ.

 

 

       Ο Πρόεδρος                                                              Η Γεν. Γραμματέας

  

 Σωτήρης  Τριπολιτσιώτης                                              Πανωραία   Τέγα