48 χρόνια μετά από τον μεγάλο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, αντλούμε γνώση, έμπνευση και δύναμη, συνεχίζουμε τον αγώνα για σύγχρονα δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή.

Ο αγώνας των φοιτητών και των εργαζομένων ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία που κορυφώθηκε στο Πολυτεχνείο ήταν ένας αγώνας ενάντια στο φόβο και το συμβιβασμό.

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου ήταν, είναι και θα παραμένει επίκαιρο: Οι εργαζόμενοι, ο λαός έχουν μεγάλη δύναμη και με τον οργανωμένο αγώνα τους μπορούν να επιβάλλουν το δίκιο τους όσο «παντοδύναμος» και αν φαίνεται ο αντίπαλος, όσο αρνητικός κι αν είναι ο συσχετισμός.

Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου: «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», παραμένουν ζωντανά στο δρόμο του αγώνα.

  • Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην πολιτιστική εκδήλωση που διοργανώνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για το Πολυτεχνείο στις 15 Νοέμβρη (Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», ώρα 19.00, συναυλία με τους Μαρία Φαραντούρη και Βασίλη Λέκκα). Η είσοδος είναι ελεύθερη με προϋπόθεση την δήλωση συμμετοχής στην ιστοσελίδα της Ένωσης  https://ende.gr
  • Καταθέτουμε στεφάνι στο Πολυτεχνείο στις 16 Νοέμβρη, τιμώντας τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του αντιδικτατορικού αγώνα.
  • Συμμετέχουμε στην πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία στις 17 Νοέμβρη στην Αθήνα και στις κινητοποιήσεις – εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην υπόλοιπη χώρα.

To Δ.Σ. της ΟΔΥΕ