Ανακοίνωση του ΣΔΥΑ για το θέμα διεκδίκησης δώρων και επιδομάτων και συνάντηση με γενικό

Ανακοίνωση του ΣΔΥΑ για το θέμα διεκδίκησης δώρων και επιδομάτων και συνάντηση με γενικό

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

[ Αθήνα 21-9-2016 ]

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Ευχόμαστε σε όλους καλή δικαστική χρονιά, με υγεία και κουράγιο για να αντιμετωπίσουμε την δύσκολη εποχή που ζούμε και ειδικότερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως Δικαστικοί Υπάλληλοι.

Έχουμε ήδη ζητήσει και αναμένουμε άμεσα, συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης για να ενημερωθούμε αναλυτικά για τις εξελίξεις σε όλα τα θέματα που μας αφορούν, όπως :

Η πορεία των προσλήψεων των επιτυχόντων του διαγωνισμού του 1998. Η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 680 νέων Δικαστικών Υπαλλήλων και 100 Υπαλλήλων Πληροφορικής. Τα προβλήματα του νέου συστήματος πληροφορικής και την επιμόρφωση των υπαλλήλων. Η μαγνητοφώνηση και απομαγνητοφώνηση των πρακτικών. Η ανακατανομή των οργανικών θέσεων. Ο κλιματισμός των κτιρίων της Ευελπίδων. Η ανανέωση της σύμβασης του Πάρκινγκ. Η νομοθετική ρύθμιση για την αναγνώριση προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα. Η έκδοση πιστοποιητικών από τα ΚΕΠ που σταμάτησαν να δέχονται αιτήσεις, αλλά και η διπλή έκδοση πιστοποιητικών Διαθηκών από τα Ειρηνοδικεία και το Πρωτοδικείο Αθηνών. Τα νέα προγράμματα Άσκησης Δικηγορίας και Κοινωφελούς Εργασίας στις Δικαστικές Υπηρεσίες. Τη νέα κινητικότητα και ενίσχυση με Επιμελητές Δικαστηρίων και Φύλακες.

Αμέσως μετά την πραγματοποίηση της συνάντησης του Δ.Σ. του ΣΔΥΑ με τον Γεν. Γραμματέα θα σας ενημερώσουμε με αναλυτική ανακοίνωση.

Μέχρι τότε θεωρούμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε για ένα θέμα το οποίο συζητείται μεταξύ των συναδέλφων το τελευταίο χρονικό διάστημα και τίθενται ερωτήματα για το τι έχει πράξει ο Σύλλογος σχετικά με αυτό. Πρόκειται για το θέμα διεκδίκησης των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και των επιδομάτων αδείας που καταργήθηκαν.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου έχει διακοπεί η παραγραφή για όλα τα μέλη του, με αίτηση που κατατέθηκε στις 8-5-2015 στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Σύμφωνα με το νόμο, αν το Ν.Σ.Κ. δεν απαντήσει εντός εξαμήνου από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης (όπως κατά πάγια πρακτική συμβαίνει και συνέβη και στην δική μας περίπτωση) ξεκινά νέα περίοδος διακοπής της παραγραφής για δύο επιπλέον χρόνια. Συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για απώλεια δικαιωμάτων αφού οι αγωγές μπορούν να κατατεθούν μέχρι τις 8-11-2017. Έχουμε ήδη στα χέρια μας τρεις προσφορές, από δικηγόρους, που ξεκινούν από 20 € προκαταβολή και 3% επί του αποτελέσματος η μικρότερη, και 40 € και 7% αντίστοιχα η μεγαλύτερη, τις οποίες αξιολογούμε και σύντομα θα είμαστε σε θέση να κάνουμε πρόταση ως Δ.Σ. Σε κάθε περίπτωση διευκρινίζουμε πως η πρόταση του Συλλόγου δεν θα δεσμεύει τους συναδέλφους, οι οποίοι θα μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα με ποιόν δικηγόρο θα προχωρήσουν σε αγωγές. Ο Σύλλογος προσπαθεί να εξασφαλίσει την καλύτερη οικονομική πρόταση και μόνο και όχι να υποστηρίξει συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο. Με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι δεν έχει ακόμα εκδοθεί καμιά απόφαση για το θέμα αυτό, που να αφορά Δημοσίους Υπαλλήλους, εκτός από τρεις αποφάσεις Ειρηνοδικείων για συναδέλφους ΙΔΑΧ.

Τέλος, επειδή υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση των προσλήψεων, που αυτή τη στιγμή είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, σας καλούμε σε εγρήγορση για ενδεχόμενες κινητοποιήσεις αν δεν υπάρξει άμεση θετική εξέλιξη στο θέμα αυτό.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γραμματέας

Θανάσης Κόκκινος                                                       Σωτήρης Τριπολιτσιώτης

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε .doc