Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ενόψει της έναρξης της νέας δικαστικής χρονιάς και προκειμένου να ενημερωθούμε για τα τρέχοντα θέματα που μας αφορούν, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου πραγματοποίησε συναντήσεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Μιλήσαμε με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου και για λίγο με τον Γενικό Γραμματέα, κ. Σάρλη (χωρίς προγραμματισμένο ραντεβού). Το επόμενο χρονικό διάστημα θα προγραμματιστεί συνάντηση για να συζητηθούν όλα τα θέματα, παρουσία ολόκληρου του Δ.Σ. του ΣΔΥΑ.

Ενημερωθήκαμε ότι :

  • Εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται η ανακοίνωση της κατάστασης των επιτυχόντων του Διαγωνισμού των 404 Δικαστικών Υπαλλήλων της κατηγορίας Π.Ε. Η ΟΔΥΕ βρίσκεται σε επικοινωνία με το ΑΣΕΠ και καταβάλει προσπάθειες ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία το συντομότερο δυνατό.   Παρόλα αυτά ο διαδικαστικός χρόνος που θα χρειαστεί μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων μέχρι την ολοκλήρωση των προσλήψεων θα είναι σημαντικός και η έλευση των νέων υπαλλήλων θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2018.
  • Η Επιτροπή Ανακατανομής των Οργανικών Θέσεων ολοκλήρωσε το έργο της και κατέθεσε την πρότασή της στον Υπουργό Δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα στοιχεία για το θέμα αυτό θα έχουμε το επόμενο χρονικό διάστημα από την ΟΔΥΕ. Σύμφωνα με την πρόταση που κατατέθηκε ενισχύονται με οργανικές θέσεις όλες οι υπηρεσίες που το έχουν ανάγκη. Ενδεικτικά αναφέρουμε την τροποποίηση που προτείνεται για το Εφετείο Αθηνών που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα: 220 από 163 οργανικές θέσεις Γραμματέων, 9 από 20 οργανικές θέσεις Δακτυλογράφων, 15 από 30 οργανικές θέσεις Επιμελητών, 3 από 3 οργανικές θέσεις Η/Υ,  247 από 216 συνολικά. Ζητήσαμε από τον Γενικό Γραμματέα την άμεση νομοθέτηση της πρότασης που κατατέθηκε και χωρίς τροποποιήσεις σε ότι αφορά τις υπηρεσίες της Αθήνας και η απάντησή του ήταν καταφατική.
  • Δημοσιεύτηκε η υπουργική απόφαση που λύνει το θέμα της δέσμευσης των ηλεκτρονικών παραβόλων. Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών (Αρ. ΦΕΚ 2957/29-8-2017 τεύχος Β΄), δίνεται η δυνατότητα στους Φορείς να ορίσουν τύπους e-παραβόλων των οποίων η δέσμευση θα πραγματοποιείται  αυτόματα με την καταβολή τους. Τις επόμενες ημέρες το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα ορίσει ποια είναι αυτά τα παράβολα και η εφαρμογή της απόφασης θα ξεκινήσει άμεσα. Ο Γενικός Γραμματέας μας διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία, σε κάθε περίπτωση, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την έναρξη της νέας δικαστικής χρονιάς.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Όπως είχαμε ήδη αποφασίσει, συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις στο Εφετείο Αθηνών από τις 4 μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου 2017, για το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού που έχει οδηγήσει την Γραμματεία του Δικαστηρίου σε αδιέξοδο. Μετά τις 16-9-2017 θα πραγματοποιηθεί συνέλευση στο Εφετείο προκειμένου να καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΩΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Καθημερινά 11.00 με 13.00, από 4 μέχρι και  15 – 9 – 2017

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εύχεται σε όλους τους συναδέλφους καλή δικαστική χρονιά με Ομόνοια, Συσπείρωση και Αλληλεγγύη.

Για το Δ. Σ.

Ο  Πρόεδρος                                                                           Ο Γεν. Γραμματέας

Θανάσης Κόκκινος                                                                 Σωτήρης Τριπολιτσιώτης

Δείτε εδώ την ανακοίνωση σε μορφή .doc