Απάντηση του Σ.Δ.Υ.Α. προς τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτριο Βερβεσό

Απάντηση του Σ.Δ.Υ.Α. προς τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτριο Βερβεσό

Αγαπητέ Κύριε Πρόεδρε,

Διαβάζουμε στον τίτλο του site του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, πως “μας καλείτε σε συνάντηση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται από συμπεριφορές δικαστικών υπαλλήλων, μετά τη σταδιακή επανεκκίνηση – επαναλειτουργία των Δικαστηρίων, κατά την εξυπηρέτηση των δικηγόρων στις υπηρεσίες των δικαστηρίων”.

Στην συνέχεια της επιστολής σας, κάνετε λόγο, για την αντιμετώπιση των συναδέλφων σας, από τους Δικαστικούς Υπαλλήλους, “με τρόπο που όχι απλώς εκφεύγει των ορίων της ευγενείας, αλλά ενίοτε φθάνει στα όρια της πειθαρχικώς ελεγκτέας συμπεριφοράς”…

Δεν γνωρίζουμε σε τι ακριβώς αναφέρεστε, αφού δεν μας ενημερώνετε συγκεκριμένα, προκειμένου να πάρουμε θέση, αλλά και ανάλογες πρωτοβουλίες για την αποφυγή επανάληψης των συμπεριφορών για τις οποίες κάνετε λόγο αν αυτές επιβεβαιωθούν.

Η πρόσκλησή σας σε διάλογο ομοιάζει περισσότερο σε πρόσκληση για απολογία με κατηγορούμενους τους Δικαστικούς Υπαλλήλους και δεν μπορούμε να την αποδεχτούμε.

Αφού όμως επιλέγετε την δημόσια συζήτηση και κριτική για ενδεχόμενες, μεμονωμένες και οπωσδήποτε κατακριτέες συμπεριφορές, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι :

Τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΔΥΑ έχουν επανειλημμένα δεχτεί παράπονα και διαμαρτυρίες για απαξιωτικές και προσβλητικές συμπεριφορές δικηγόρων που όμως δεν δημοσιοποιήσαμε, καθόσον τις θεωρήσαμε μεμονωμένες,  παρότι μας ενόχλησαν ιδιαίτερα. Είμαστε έτοιμοι να γίνουμε συγκεκριμένοι και με αποδείξεις αν μας το ζητήσετε…

Πιστεύουμε όμως πως μια τέτοια δημόσια αντιπαράθεση δεν δημιουργεί  κατάλληλο κλίμα για καλόπιστο και εποικοδομητικό διάλογο.

Την Δευτέρα 1-6-2020 τα δικαστήρια μπαίνουν στο στάδιο της επαναλειτουργίας τους, μετά από περίπου τρεις μήνες αναστολής των εργασιών τους, και επειδή το πρόβλημα της επιδημίας δεν έχει εκλείψει, θα πρέπει αυτό να γίνει με όρους ασφάλειας για όλους, Δικαστές, Δικαστικούς Υπαλλήλους, Δικηγόρους και Πολίτες.

Σε έναν διάλογο που θα έχει αυτό τον στόχο, είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

                   Ο Πρόεδρος                               Η Γεν.  Γραμματέας

       Σωτήρης Τριπολιτσιώτης                       Πανωραία  Τέγα

 

Προς Τον Πρόεδρο του Δ.Σ.Α. Δημήτριο Βερβεσό