Δελτίο Τύπου του ΣΔΥΑ για την εμπρηστική ενέργεια στην Ευελπίδων

Δελτίο Τύπου του ΣΔΥΑ για την εμπρηστική ενέργεια στην Ευελπίδων

ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Ακόμη μια “τρομοκρατική” επίθεση δέχτηκαν την Παρασκευή 22-5-2020 τα δικαστήρια της Αθήνας. Αυτή τη φορά χτυπήθηκαν με εμπρησμό τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στον προαύλιο χώρο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο κατάλογος των δικαστηρίων που έχουν δεχτεί τέτοιου είδους χτυπήματα μακραίνει. Στο Εφετείο Αθηνών που χτυπήθηκε πριν από ενάμιση χρόνο, στα Ειρηνοδικεία Χαλανδρίου και Αμαρουσίου λίγο παλιότερα και στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, πριν από δυο μήνες, προστέθηκαν και τα δικαστήρια του συγκροτήματος της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Αναδεικνύεται πλέον με τρόπο εμφατικό η έλλειψη επαρκών μέτρων φύλαξης όλων των δικαστικών υπηρεσιών. Οι επανειλημμένες δεσμεύσεις και ανακοινώσεις των τελευταίων ετών, του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για προσλήψεις ή μετατάξεις φυλάκων από άλλες υπηρεσίες παρέμειναν γράμμα κενό.

Το Δ. Σ. του ΣΔΥΑ καταδικάζει απερίφραστα κάθε ενέργεια που έχει στόχο τους χώρους απονομής της δικαιοσύνης και κατ΄ επέκταση την ίδια την Δικαιοσύνη, βάζοντας μάλιστα σε κίνδυνο την ζωή των Δικαστικών Υπαλλήλων, των Δικαστικών Λειτουργών, των Δικηγόρων και των Πολιτών.

Καλούμε την Πολιτεία να ενισχύσει με κάθε δυνατό τρόπο τα μέτρα φύλαξης στους χώρους των Δικαστικών Υπηρεσιών. Και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα και πριν θρηνήσουμε θύματα.

Για το Δ.Σ.

               Ο Πρόεδρος                                                                  Η Γεν.  Γραμματέας

     Σωτήρης Τριπολιτσιώτης                                                        Πανωραία  Τέγα

Δείτε το δελτίο τύπου σε μορφή .docx