Μετά από αίτημα του Δ. Σ. του ΣΔΥΑ, ο Δικηγόρος Δημήτριος Χριστόπουλος, ένας εκ των συνεργατών του Συλλόγου, κατέθεσε χθες 6-12-2018, αίτηση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, με την οποία ζητεί την αναγνώριση της υποχρέωσης της πολιτείας για την καταβολή δώρων και επιδομάτων αδείας για το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2016 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2018.

Η διακοπή αφορά όλους τους Δικαστικούς Υπαλλήλους που υπηρετούν στα Πολιτικά και Ποινικά Δικαστήρια της Αθήνας και υπάγονται στην αρμοδιότητα του Συλλόγου μας, δηλαδή ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΕΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΤΑΙΣΜΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ και όλα τα περιφερειακά Ειρηνοδικεία (ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΑΧΑΡΝΩΝ, ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΙΛΙΟΥ, ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΚΟΡΩΠΙΟΥ, ΛΑΥΡΙΟΥ, ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ, ΜΕΓΑΡΩΝ, ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ και ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ).

Με την υπάρχουσα νομολογία, με την ως άνω αίτηση, διακόπτεται η παραγραφή της αξίωσής μας αυτής από τον Δεκέμβριο του 2016 και μπορούμε να ασκήσουμε αγωγή εντός διετίας από την τυχόν αρνητική απάντηση του ΝΣΚ ή μετά την παρέλευση έξι μηνών από τη κατάθεση της αίτησης.

Εννοείται ότι η αίτηση κατατέθηκε χωρίς καμία δέσμευση και μπορεί ο καθένας να ασκήσει αγωγή με οποιονδήποτε δικηγόρο επιλέξει.

Για το Δ.Σ.

      Ο Πρόεδρος                    Η Γεν. Γραμματέας

 Σωτήρης Τριπολιτσιώτης       Πανωραία Τέγα

Δείτε εδώ την ανακοίνωση σε μορφή .docx