Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

την Δευτέρα 18-11-2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του Προεδρείου, του Συλλόγου μας με τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Δικαιοσύνης κύριο Κωνσταντίνο Κόκκινο, με θέμα συζήτησης τα σοβαρά  προβλήματα στην λειτουργία των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων της Αθήνας.

Ειδικότερα και κατά σειρά συζητήθηκαν:

  1. Η άμεση και κατά προτεραιότητα υλοποίηση τους αιτήματος του Συλλόγου μας, αλλά και των Υπηρεσιών για πρόσληψη από την προκήρυξη 8Κ/2017 125 Δικαστικών Υπαλλήλων για το Εφετείο, το Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών.
  2. Η επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης των υπολοίπων υπαλλήλων του διαγωνισμού 1Κ/2017 του ΑΣΕΠ.
  3. Η επέκταση της διαδικασίας μαγνητοφώνησης – απομαγνητοφώνησης σε όλα τα Ποινικά Δικαστήρια.
  4. Η ψηφιοποίηση των αρχείων.
  5. Παράταση του προγράμματος του ΟΑΕΔ.
  6. Η υλοποίηση του προγράμματος Άσκησης Δικηγορίας στις Δικαστικές Υπηρεσίες που  έχει ήδη εγκριθεί με σχετική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
  7. Η συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων και επαναλειτουργία της επιτροπής κτιρίων.

Από την πλευρά του Διευθυντή του Υπουργού Δικαιοσύνης, υπήρξε η δέσμευση για άμεση δράση εκ μέρους του Υπουργείου για την αντιμετώπιση των ανωτέρω προβλημάτων και ενημέρωση ότι ήδη σε κάποια από αυτά έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας είναι ανοιχτό σε κάθε καλόπιστο διάλογο με όλους τους αρμόδιους φορείς και παρακολουθεί την εξέλιξη όλων των θεμάτων, αλλά έχει ήδη αποφασίσει να στηρίξει την επίλυση των αιτημάτων μας με κινητοποιήσεις.

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν συγκεκριμένες δράσεις του ΣΔΥΑ, που θα συνδυαστούν με τις ήδη αποφασισμένες κινητοποιήσεις της ΟΔΥΕ για θεσμικά και οικονομικά κλαδικά θέματα.

Για Το Δ.Σ.

   Η  Αντιπρόεδρος                          Η  Γεν. Γραμματέας

Μαριάνθη Μισαηλίδου                      Πανωραία Τέγα

Δείτε εδώ την ανακοίνωση σε αρχείο .docx