Ορίστηκε εξεταστικό κέντρο στο οποίο θα μπορούν να κάνουν δωρεάν το τεστ για τον κορονοϊό οι δικαστικοί υπάλληλοι

Ορίστηκε εξεταστικό κέντρο στο οποίο θα μπορούν να κάνουν δωρεάν το τεστ για τον κορονοϊό οι δικαστικοί υπάλληλοι

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με το από 7-9-2020 έγγραφο του ΣΔΥΑ, ζητήσαμε την παρέμβαση του ίδιου του υπουργού Δικαιοσύνης για την ανεύρεση εξεταστικού κέντρου, στο οποίο θα μπορούν να προσφεύγουν οι Δικαστικοί Υπάλληλοι για διαγνωστικές εξετάσεις του ιού COVID-19, με δυνατότητα άμεσης έκδοσης των αποτελεσμάτων, έτσι ώστε να λαμβάνονται εγκαίρως τα προβλεπόμενα προστατευτικά μέτρα.

Είχαν ήδη προηγηθεί δύο περιπτώσεις συναδέλφων, που εργάζονται στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, και έπρεπε άμεσα να κάνουν το τεστ και υπήρξε μεγάλη δυστοκία, τόσο για την ανεύρεση εξεταστικού κέντρου, όσο και για την σύντομη έκδοση των αποτελεσμάτων.

Μετά από την σημερινή επικοινωνία που είχε μαζί μας ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού, κ. Κωνσταντίνος Κόκκινος, μας ενημέρωσε  ότι :

Οι Δικαστικοί υπάλληλοι που υπηρετούν στις Δικαστικές Υπηρεσίες της Αθήνας μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν το τεστ για τον κορονοϊό στο διαγνωστικό κέντρο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ., ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ (ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ) ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗ Ε.Π.Ε., Αρεταίου 22 & Πανόρμου, Αθήνα – Αμπελόκηποι. Τηλέφωνο επικοινωνίας 210 6440222.

Προτεραιότητα θα δίνεται στους συναδέλφους που παρουσιάζουν συμπτώματα ή έχει διαγνωστεί θετικό στον ιό μέλος της οικογένειάς τους ή του περιβάλλοντος με το οποίο έρχονται σε άμεση επαφή.

Θα  προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία, για να δίνονται σχετικές οδηγίες και οι συνάδελφοι που θα πηγαίνουν στο εξεταστικό κέντρο θα πρέπει να έχουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ και την Αστυνομική τους Ταυτότητα.

Για τις  εξετάσεις που θα γίνονται μέχρι τις 13.00 μ.μ.,  τα αποτελέσματα θα βγαίνουν την ίδια μέρα.

Για περαιτέρω πληροφορίες ή ενδεχόμενα προβλήματα οι συνάδελφοι μπορούν να επικοινωνούν με τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΔΥΑ.

                                                                   Για το Δ.Σ.

                   Ο Πρόεδρος                                                                   Η Γεν.  Γραμματέας

       Σωτήρης  Τριπολιτσιώτης                                                        Πανωραία   Τέγα

Δείτε την ανακοίνωση docx.