Σχετικά με την άσκηση πειθαρχικών διώξεων εναντίον συνδικαλιστών, το Δ.Σ. του ΣΔΥΑ εκφράζει την  ομόφωνη και κατηγορηματική εναντίωσή του σε αυτού του είδους τις πρακτικές. Ο συνδικαλισμός παρά τις όποιες αδυναμίες του, πρέπει να προστατευτεί γιατί αποτελεί το μοναδικό όπλο προστασίας, αντίστασης και διεκδίκησης για τους εργαζόμενους.

Ο Σύλλογος της Αθήνας είναι ένα πολύ μεγάλο Συνδικαλιστικό  Σωματείο με περίπου 1.500 μέλη που εργάζονται, στον Άρειο Πάγο, την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στο Εφετείο και την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, το Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, το Πταισματοδικείο Αθηνών και στα Ειρηνοδικεία, Αθηνών, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Ν. Ιωνίας, Περιστερίου, Καλλιθέας, Ιλίου, Αχαρνών, Μαραθώνος, Κρωπίας, Λαυρίου, Ελευσίνας και Μεγάρων.

Είναι προφανές ότι τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΔΥΑ, προκειμένου να ανταποκρίνονται επαρκώς στις υποχρεώσεις τους, που απορρέουν από το καταστατικό λειτουργίας του, σχετικά με την επικοινωνία, την ενημέρωση και την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων των Δικαστικών Υπαλλήλων μελών του, εκτός των άλλων και για λόγους χωροταξικούς, κάνουν χρήση των αδειών και των διευκολύνσεων που προβλέπονται στον συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982 άθρ. 17 και 18.

Οι ανωτέρω συνδικαλιστικές άδειες και διευκολύνσεις, που ισχύουν και  εφαρμόζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, μετά από συμφωνία των Συνδικαλιστικών Σωματείων των εργαζομένων, των Διοικήσεων των Δικαστηρίων και των Δικαστικών Ενώσεων, αμφισβητούνται μονομερώς και για πρώτη φορά από την Διοίκηση του Πρωτοδικείου Αθηνών. Και αυτό γίνεται απροειδοποίητα και με την άσκηση πειθαρχικών διώξεων.

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για αυτή την εξέλιξη, αφού ο περιορισμός των συνδικαλιστικών ελευθεριών έχει ως αποτέλεσμα την μειωμένη προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων από τυχόν αυθαίρετες και καταπιεστικές ενέργειες οποιασδήποτε μορφής εξουσίας .

 Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                        Ο Γραμματέας    

Θανάσης  Κόκκινος                                                     Σωτήρης Τριπολιτσιώτης

Δείτε εδώ την ανακοίνωση σε μορφή .doc