• Συζητήθηκε το θέμα προσφυγής για την διεκδίκηση δώρων και επιδομάτων. Με δεδομένο ότι οι αγωγές μπορούν να κατατεθούν μέχρι τις 8-11-2017, αποφασίστηκε ομόφωνα, κατόπιν προτάσεως του Χρήστου Καϋμενάκη, να ενημερώσουμε με ανακοίνωση τους συναδέλφους για το θέμα και να επιφυλαχτούμε προκειμένου να μελετήσουμε καλύτερα τις προτάσεις από δικηγόρους που έχουμε και να κάνουμε την πρότασή μας ως Δ.Σ. μέσα στον Οκτώβριο.
 • Συζητήθηκαν τρία αιτήματα οικονομικής στήριξης συναδέλφων για σοβαρά προβλήματα υγείας και αποφασίστηκε ομόφωνα η ενίσχυσή τους με 500 € στον καθένα.
 • Έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο για το θέμα των προσλήψεων και την καθυστέρηση της υλοποίησής τους, τόσο για τους επιτυχόντες του 1998 αλλά και για την έκδοση της προκήρυξης για την πρόσληψη των 680 γραμματέων και 100 πληροφορικής
 • Στην ενημέρωση πρόσθεσε ο Χρήστος Καϋμενάκης ότι : Στο υπουργείο γίνεται συζήτηση για να ζητηθούν αυξημένα προσόντα στις επικείμενες προσλήψεις, να κοπούν πτυχία και να μπει εντοπιότητα αλλά με το νόμο που θα γίνουν αυτές οι προσλήψεις αυτά δεν μπορούν να ισχύσουν. Αναμένεται η έγκριση πίστωσης για πρόσληψη και δακτυλογράφων παλιού διαγωνισμού. Το κονδύλιο για τις προσλήψεις των 680 υπάρχει και σύμφωνα με την κ. Κατσιγαράκη υπάρχουν όλα τα δικαιολογητικά για να προχωρήσουν στέλνοντας την προκήρυξη στο ΑΣΕΠ αλλά υπάρχει κωλυσιεργία στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.
 • Να γίνει επικοινωνία με το Υπουργείο για την επίσπευση της συνάντησης με το Γενικό Γραμματέα για τα θέματα που εκκρεμούν.
 • Ο Γιώργος Κουφογιώτης πρότεινε να αποφασίσουμε κινητοποιήσεις αν δεν έχουμε άμεσα εξελίξεις στο θέμα των προσλήψεων.
 • Ο Χρήστος Καϋμενάκης πρότεινε να μιλήσουμε για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν με την έναρξη του δικαστικού έτους με ομόφωνη απόφαση της ΟΔΥΕ. Η πρόταση έγινε δεκτή ομόφωνα.
 • Η ημερομηνία των εκλογών αποφασίστηκε να είναι την Τετάρτη 19-10-2016 και όχι η Πέμπτη 20-10-2016, επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμη αίθουσα στο Πρωτοδικείο.
 • Τέθηκε προς συζήτηση από την Ρέα Τέγα το θέμα της πλήρωσης της κενής θέσης του Διευθυντή Γραμματείας του Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία ήταν κενή από 1-1-2016 και καλύφθηκε με πράξη του Προϊσταμένου του Πρωτοδικείου, από υπάλληλο που έκανε χρήση του νόμου που του έδινε την δυνατότητα επιστροφής παρότι είχε καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης. Ζήτησε να παρέμβει ο Σύλλογος στον Υπουργό και στον Άρειο Πάγο.
 • Ο Γιώργος Παρασκευάς δήλωσε πως δεν μπορεί να τοποθετηθεί υπέρ ή κατά αφού ο νόμος έδωσε την δυνατότητα επιστροφής. Είναι όμως απαράδεκτο να επιστρέφουν υπάλληλοι για να πάνε μέχρι τα 67 και να υπάρχουν τόσοι άνεργοι νέοι.
 • Ο Γιώργος Κουφογιώτης ζήτησε να παρέμβει για το θέμα αυτό η ΟΔΥΕ στον Υπουργό και την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και δήλωσε πως τα συνδικαλιστικά όργανα υπολειτουργούν.
 • Ο Σωτήρης Τριπολιτσιώτης δήλωσε πως δεν υπάρχει περιθώριο καταγγελίας διότι δεν έγινε κάτι παράνομο. Αν υπάρχει κάποιο θέμα είναι επειδή δεν έγινε πράξη από 1-1-2016 μέχρι 16-9-2016 που δεν υπήρχε Διευθυντής. Για το διάστημα αυτό δεν έγινε πρόταση από κανέναν να το ζητήσει ο Σύλλογος. Ο ΣΔΥΑ έχει στείλει στο παρελθόν έγγραφο στο Υ.Σ. με ο οποίο ζητούσε να αγνοήσουν στις κρίσεις τις πράξεις που έχουν γίνει.
 • Ο Χρήστος Καϋμενάκης δήλωσε ότι: Ήμουν και Είμαι υπέρ της επέκτασης της διάταξης και στους Δικαστικούς Υπαλλήλους όλων των γεννεών για λόγους ισοτιμίας και ουσίας. Ο νόμος δίνει την δυνατότητα παραμονής στους υπαλλήλους προκειμένου να ολοκληρώσουν τον ασφαλιστικό και μισθολογικό τους βίο. Καταγγέλλει όσους λειτούργησαν μικρόψυχα σε συνδικαλιστικό επίπεδο, στο υπουργείο και στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Καταγγέλλει τη Διοίκηση του Πρωτοδικείου Αθηνών και εκτιμά πως ο προϊστάμενος δικαστής του Πρωτοδικείου έχει νομική κάλυψη εν μέρει.
 • Αποφασίστηκε, ομόφωνα, να σταλεί έγγραφο προς το Δ.Σ. της ΟΔΥΕ με το οποίο να ζητείται να αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προκειμένου να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία κατάταξης στο νέο βαθμολόγιο και αμέσως μετά να προχωρήσουν οι κρίσεις από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων (Ν. 2812/2000), διότι μόνο έτσι θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τον μεγάλο αριθμό Πράξεων των Διοικήσεων.
 • Ο Σωτήρης Τριπολιτσιώτης πρότεινε να συμπληρωθεί το έγγραφο προς το ΤΕΑΔΥ για τις Διαιτησίες με αίτημα να μας πληροφορήσει και για το ποιοι έλαβαν οικονομική ενίσχυση από τον λογαριασμό από το 2000 και μετά. Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή.
 • Η Μάχη Πάλλα ζήτησε να επικοινωνήσουμε εκ νέου με τις Διοικήσεις για το θέμα των Διαιτησιών και ενημέρωσε για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο Εφετείο Αθηνών που αφορά προσβλητικές συμπεριφορές προς συναδέλφους του, το οποίο βρίσκεται υπό πειθαρχικό έλεγχο.

Για το Δ.Σ.

Ο  Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

Θανάσης  Κόκκινος                                Σωτήρης Τριπολιτσιώτης

Δείτε εδώ την σχετική ανακοίνωση σε μορφή .doc