ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΔΥΑ
Τετάρτη 30-3-2022, 13.00 μ.μ.
Αίθουσα Τελετών Εφετείου Αθήνας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δικαστικές Υπηρεσίες της Αθήνας έχουν φτάσει εδώ και καιρό στο απροχώρητο. Γι’ αυτό και στις 2-3-2022 συμμετείχαμε στην 24ώρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΟΔΥΕ.

Η καταγραφή των προβλημάτων που μας «έβγαλε στο δρόμο» είναι γνωστή:

– Οι κενές οργανικές θέσεις φτάνουν στο 35% του συνόλου και σε κάποιες περιπτώσεις, όπως το Πρωτοδικείο Αθηνών, εγγίζουν το 50%. Η υποστελέχωση των υπηρεσιών έχει ως αποτέλεσμα την αφόρητη εργασιακή πίεση πέρα από τα όρια των ανθρωπίνων αντοχών, αφού ο κάθε υπάλληλος αναγκάζεται να εργάζεται σχεδόν για δύο.

– Οι αμοιβές των Δικαστικών Υπαλλήλων παραμένουν καθηλωμένες στα επίπεδα του 2012, ενώ δεν καταβάλλονται ούτε οι πραγματικές υπερωρίες που πραγματοποιούνται σε τμήματα όπως οι Έδρες, η Ανάκριση, η Εκκαθάριση, οι Εκτελέσεις, το Αυτόφωρο κ.α. και δεν πληρώνεται η εργασία Σαββάτου, Κυριακής και Αργιών.

– Τα προβλήματα στην υλικοτεχνική υποδομή, η ανεπάρκεια των χώρων (γραφείων και ακροατηρίων) και η ελλιπής συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων (κλιματισμός, ασανσέρ κ.λπ.) δυσκολεύουν τις συνθήκες εργασίας και την εξυπηρέτηση δικηγόρων και πολιτών.

Όλα τα παραπάνω επιβάλλουν τη συνέχιση του αγώνα μας. Γι’ αυτό, ενόψει και της πανελλαδικής απεργίας της 6/04/2022, σας καλούμε όλες και όλους να συμμετέχετε μαζικά στη Γενική Συνέλευση, όπου και θα αποφασίσουμε τα επόμενα βήματά μας.

Ο κάθε συνάδελφος και η κάθε συναδέλφισσα να πάρει τον λόγο, να καταθέσει τις προτάσεις, τις σκέψεις, τους προβληματισμούς του. Να εκτιμήσουμε συλλογικά όσα έχουμε κάνει ως τώρα και να σχεδιάσουμε όλοι μαζί πως θα συνεχίσουμε.

Για τη συμμετοχή των συναδέλφων στην Γενική Συνέλευση, το ΔΣ του Συλλόγου αποφάσισε ομόφωνα τη διακοπή των εργασιών σε όλες τις Δικαστικές Υπηρεσίες της Αθήνας, την Τετάρτη 30/03/2022 από 12.30 μ.μ., μέχρι τέλος ωραρίου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στη Γενική Συνέλευση

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                Η Γεν. Γραμματέας
Ντερζής Γιώργος                               Δήμου Ειρήνη