Στάση εργασίας ΑΔΕΔΥ, συγκέντρωση για την καταδίκη της Φασιστικής Οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Στάση εργασίας ΑΔΕΔΥ, συγκέντρωση για την καταδίκη της Φασιστικής Οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Αθήνα 5-10-2020

Αρ. Πρωτ.: 33/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας συμμετέχει στην Στάση Εργασίας της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη  7  Οκτωβρίου 2020, από 11.00 π.μ.  μέχρι τέλος του ωραρίου.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση στο Εφετείο της Αθήνας για την καταδίκη της  Φασιστικής Οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

 

Από την κινητοποίηση εξαιρείται το μέλος του Συλλόγου μας που συμμετέχει ως Γραμματέας στην σύνθεση του Δικαστηρίου της Δίκης της Χρυσής Αυγής.

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου αναμένεται να εκδοθεί, μετά από μεγάλη καθυστέρηση, η απόφαση του δικαστηρίου στη δίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Για όλους εμάς τους εργαζόμενους είναι μια σημαντική μέρα. Πρέπει να ακουστεί ηχηρά η πάνδημη λαϊκή καταδίκη των νεοναζί τραμπούκων δολοφόνων. Επί δεκαετίες και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια έως και την εκλογική συρρίκνωσή τους έβαζαν στο στόχαστρο συνδικαλιστές, αντιφασίστες, φτωχούς, μετανάστες. Στοχοποιούσαν δηλαδή όσους αγωνίζονται καθώς και τους πιο αδύναμους και κατατρεγμένους. Τα «έργα και οι ημέρες» των Χρυσαυγιτών αποτελούν προσβολή στα δημοκρατικά αισθήματα κάθε υγιώς σκεπτόμενου ανθρώπου.

Η δράση τους δεν ήταν τυχαίο φαινόμενο. Οι Χρυσαυγίτες είχαν κάλυψη και ενίσχυση από πολλούς επιχειρηματικούς κύκλους που τους χρησιμοποιούσαν ως μπράβους. Αυτοί οι τραμπούκοι και δολοφόνοι ήταν το καλύτερο εργαλείο όσων “οραματίζονται” μια κοινωνία όπου δεν θα έχουμε κανένα κατοχυρωμένο δικαίωμα, όσων με λύσσα βάζουν στο στόχαστρο τα λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες, ήταν το «μακρύ χέρι» του συστήματος.

Σήμερα που έχουν λουφάξει και προσπαθούν να κρυφτούν σε άλλα κόμματα και μορφώματα, με άλλες ταμπέλες, υπάρχουν κάποιοι που προσβλέπουν να πέσουν οι Χρυσαυγίτες «στα μαλακά» προκειμένου να παραμείνουν μια χρήσιμη εφεδρεία στα δικά τους χέρια. Είναι οι ίδιοι που τα «περνάνε μια χαρά» και σε κρίση και σε ύφεση, και σε συνθήκες πανδημίας και χωρίς πανδημία. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να εκφραστεί τη μέρα αυτή, στις 7 Οκτώβρη, η δική μας αμετάκλητη καταδίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής αυτής οργάνωσης.

Οι Δικαστικοί Υπάλληλοι ενώνουμε τη φωνή μας με τα συνδικάτα που κινητοποιούνται για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Αγωνιζόμαστε ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά!

Συμμετέχουμε στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, από τις 11.00 ως τη λήξη του ωραρίου καθώς και στις συγκεντρώσεις που διοργανώνονται στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Απαιτούμε: Οι ναζί δολοφόνοι στη φυλακή!

Συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση στο Εφετείο της Αθήνας και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις την Τετάρτη 7 Οκτώβριου 2020.

Για το Δ.Σ. της Ο.Δ.Υ.Ε.

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιώργος Διαμάντης                                 Μαριάνθη Μισαηλίδου


                                                            Για το Δ.Σ. του ΣΔΥΑ

 

                   Ο Πρόεδρος                                                                   Η Γεν.  Γραμματέας

       Σωτήρης  Τριπολιτσιώτης                                                        Πανωραία   Τέγα

 Κατεβάστε την ανακοίνωση