Στις 18-11-2015 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση του νεοεκλεγέντος Δ. Σ.  ΣΔΥΑ με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Κοσμάτο, στο τέλος της οποίας παραβρέθηκε και ο ίδιος ο Υπουργός κ. Παρασκευόπουλος.

Αποκλειστικό θέμα συζήτησης ήταν το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, λόγος για τον οποίο ο Σύλλογός μας βρίσκεται σε κινητοποιήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Μας ανακοίνωσαν τα εξής :

Έχουν εξασφαλίσει την πρόσληψη 690 υπαλλήλων που βρίσκονται στο τελικό στάδιο έγκρισης. Οι 190 από αυτούς προορίζονται για τα Ειρηνοδικεία όπως προβλέπεται από τον σχετικό νόμο του μνημονίου και οι υπόλοιποι 500 για τις υπόλοιπες Δικαστικές Υπηρεσίες της χώρας.

Ξεπάγωσε και δρομολογείται η πρόσληψη των 100 υπαλλήλων πληροφορικής για τους οποίους υπήρχε στασιμότητα.

Επίσης ενημερωθήκαμε ότι :

Την Παρασκευή 20-11-2015 θα επιλεγεί μια από τις δυο υποψήφιες εταιρείες (ONEX και PROFILE) που θα αναλάβουν άμεσα την μαγνητοφώνηση των πρακτικών στα δικαστήρια που γίνεται μέχρι σήμερα για το μεταβατικό διάστημα των έξι μηνών μέχρι να ξεκινήσει η εταιρεία που έχει ήδη επιλεγεί για να αναλάβει την μαγνητοφώνηση – απομαγνητοφώνηση των πρακτικών όλων των δικαστηρίων για τα επόμενα πέντε χρόνια. Έχει εξευρεθεί ήδη το κονδύλι για το μεταβατικό αυτό διάστημα.

Υπογράφηκε η παράταση της σύμβασης με την εταιρεία στάθμευσης της Ευελπίδων για έναν ακόμα χρόνο, για 100 θέσεις αυτοκινήτων (μέχρι πέρσι ήταν 80).

Ζητήσαμε από τον Γενικό Γραμματέα στην κατανομή των θέσεων να ληφθεί υπόψιν το γεγονός ότι οι Δικαστικές Υπηρεσίες της Αθήνας αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο όγκο δικαστηριακής ύλης,  που ξεπερνά το 50% πανελλαδικά.

Τέλος, προτείναμε να εξετασθεί η δυνατότητα για μια άμεση μίνι κινητικότητα από το Δημόσιο που θα αφορά μόνο τις Δικαστικές Υπηρεσίες προκειμένου να υπάρξει μια σύντομη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αναμένουμε τις όποιες εξελίξεις και θα ενημερώσουμε άμεσα όταν υπάρξει κάτι νεότερο.

ΤΟ   Δ.Σ.  ΤΟΥ   ΣΔΥΑ

Δείτε εδώ την ανακοίνωση σε μορφή .pdf