ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΔΥΑ ΣΤΗΝ “ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”

ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΔΥΑ ΣΤΗΝ “ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”

Η Κιβωτός του Κόσμου είναι μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας, που δραστηριοποιείται στη μέριμνα παιδιών που ζουν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών και πολλά χωρίς γονείς. Ιδρύθηκε πριν από 18 χρόνια, όταν ο Πάτερ Αντώνιος Παπανικολάου, βλέποντας τις συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης που επικρατούσαν στην Ενορία του, αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να βοηθήσει όλους αυτούς τους ανθρώπους που υπέφεραν και προσπαθούσαν να επιβιώσουν σε μια κοινωνία που αδιαφορούσε για τη ζωή τους. Με μοναδικά του όπλα την αγάπη για τα παιδιά και την επιθυμία για την δημιουργία ενός διαφορετικού «σπιτιού» που θα έδινε σε αυτά τα παιδιά και στις οικογένειές τους τα κατάλληλα εφόδια για να πατήσουν γερά στα πόδια τους, ο Πάτερ Αντώνιος κατάφερε να χτίσει την «Κιβωτό του Κόσμου», τόσο Υλικά όσο και Πνευματικά, ένα καταφύγιο που μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει εκατοντάδες παιδιά και συνεχίζει το δύσκολο έργο του παρά τα όποια προβλήματα συναντά στο δρόμο.

Οι δράσεις της Κιβωτού του Κόσμου είναι πολυποίκιλες και έχουν ως εξής:

Συσσίτιο και ποικίλες δραστηριότητες υποστήριξης ατόμων στην Αθήνα Πρόγραμμα «Στέγη για τη Μητέρα και το Παιδί» – Εργαστήρια κατάρτισης Διακοπές & εκδρομές για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου – Πρόγραμμα ημιαυτόνομης διαβίωσης για νεαρούς ενήλικες – Κέντρο υποδοχής, σίτισης, ανακούφισης και ψυχολογικής υποστήριξης άστεγων και ευπαθών ομάδων Σπίτια φιλοξενίας – Κέντρο Παιδικής Μέριμνας και Προστασίας στην  Πωγωνιανή Ιωαννίνων – Χωριό Παιδικής Μέριμνας και Προστασίας στη Χίο.

Στα πλαίσια σχετικού αιτήματος βοήθειας προς τον Σύλλογό μας για τις παραπάνω δραστηριότητες της «Κιβωτού του Κόσμου» και λειτουργώντας πάντα με κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη, ο Σύλλογός μας παίρνει την πρωτοβουλία συγκέντρωσης συγκεκριμένων ειδών που ζητήθηκαν με σκοπό τη διάθεσή τους στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Τα είδη που ζητούνται είναι:

Αδιάβροχα, σκηνές, υπνόσακοι, κλινοσκεπάσματα, σακίδια πλάτης, ομπρέλες, πετσέτες, πάνες, μωρομάντηλα, φάρμακα, οινόπνευμα, θερμόμετρα, πλαστικά ή αλουμινένια τάπερ φαγητού, μπισκότα, τσάι, ρύζι, ζυμαρικά, μέλι, φρυγανιές, γάλα μακράς διάρκειας, ξυραφάκια, κάλτσες, αθλητικά παπούτσια, σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνια, χαρτοπετσέτες, χαρτί υγείας, απορρυπαντικά, μπάλες ποδοσφαίρου και μπάσκετ και χαρτί τύπου Α4.

Η συγκέντρωση των παραπάνω ειδών θα γίνει έως και τις 17-6-2016: Στα γραφεία του ΣΔΥΑ και στην κεντρική πύλη (Στην Ευελπίδων), στα λογιστήρια όλων των άλλων υπηρεσιών και στις Γραμματείες των Περιφερειακών Ειρηνοδικείων.

Η ανθρωπιά, η συμπόνια και η ανιδιοτέλεια δεν μπορούν να ηττηθούν από καμία οικονομική κρίση. Φτάνει να υπάρχει θέληση και αγάπη γι’ αυτό που κάνεις.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γραμματέας

Θανάσης Κόκκινος                                                       Σωτήρης Τριπολιτσιώτης

Δείτε εδώ την ανακοίνωση σε μορφή .doc