Αθήνα 15-3-2019
Αρ. Πρωτ.: 12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας σε συνεδρίασή του την 15-3-2019, αποφάσισε :

Την παράταση των δίωρων διακοπών (καθημερινά 13.00 ως 15.00) σε όλα τα ακροατήρια των Ποινικών και Πολιτικών Δικαστηρίων μέχρι και την Παρασκευή 22-3-2019.

Οι διακοπές  πραγματοποιούνται για την προστασία των συναδέλφων μας από τον τεράστιο όγκο εργασίας που έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανθρωπίνων αντοχών, τους κινδύνους από ενδεχόμενα λάθη που συνεπάγεται η μεγάλη πίεση και για να έχουν την δυνατότητα οι Γραμματείς των Εδρών να χρησιμοποιούν το δίωρο των διακοπών για την σύνταξη των πρακτικών των συνεδριάσεων εντός του ωραρίου εργασίας τους .

Επισημαίνουμε ότι παρά τις  προσπάθειες του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την επιτάχυνση των προσλήψεων, ο αριθμός των νέων υπαλλήλων που μέχρι σήμερα έχουν εμφανιστεί στις υπηρεσίες είναι πολύ μικρός, με αποτέλεσμα να μην έχει σημειωθεί σημαντική βελτίωση στο πρόβλημα.

Η συνάντηση του Δ.Σ. του ΣΔΥΑ με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης που είχε προγραμματιστεί δεν πραγματοποιήθηκε μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα λόγω κωλύματος του κ. Γενικού και μετατέθηκε για την επόμενη. Αμέσως μετά την συνάντηση θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.

Για Το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος                                                              Η Γεν. Γραμματέας

 Σωτήρης  Τριπολιτσιώτης                                              Πανωραία   Τέγα

Δείτε εδώ την ανακοίνωση σε μορφή .docx