Ανακοίνωση για δίωρες διακοπές διαμαρτυρίας

Ανακοίνωση για δίωρες διακοπές διαμαρτυρίας

Δίωρες διακοπές διαμαρτυρίας όλων των εργασιών της Γραμματείας, Ακροατήρια και Γραφεία, στα Πολιτικά και Ποινικά Δικαστήρια της Αθήνας, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-02-2022 και ΔΕΥΤΕΡΑ 28-2-2022 με αντίστοιχες συγκεντρώσεις η πρώτη στον αίθριο χώρο του Εφετείου και η δεύτερη, στον αίθριο χώρο του Πρωτοδικείου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ενόψει της προκηρυχθείσας από την ΟΔΥΕ 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 02/03/2022  αποφάσισε την διοργάνωση δυο συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας με ταυτόχρονη δίωρη διακοπή όλων των εργασιών της Γραμματείας, Ακροατήρια και Γραφεία, στα Πολιτικά και Ποινικά Δικαστήρια της Αθήνας στις 25/2/2022 και 28/2/2022 (09:00 έως 11:00) με αντίστοιχες συγκεντρώσεις στον αίθριο χώρο του Εφετείου στις 25/2/2022 και στον αίθριο χώρο του Πρωτοδικείου στις 28/2/2022.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

–  ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΔΩΝ.

–  ΕΠΑΝΑΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ.

–  ΠΛΗΡΩΜΗ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ και κατά τρόπο που δεν υποτιμά την προσφορά και την αξιοπρέπειά τους.

–  ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ του πρώην Ταμείου Αρωγής, για την ενίσχυση Δικαστικών Υπαλλήλων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

–  ΑΥΞΗΣΗ (τουλάχιστον διπλασιασμό) ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ, για να μπορούν να ανταποκρίνονται χωρίς προσωπικό κόστος στις ανάγκες των καθηκόντων τους.

–  ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ, που προβλέπει ο νέος Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων.

–  ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

–  ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ (κτηριακές εγκαταστάσεις, νέες τεχνολογίες).

Καλούμε όλους τους Δικαστικούς Υπαλλήλους που υπηρετούν στα Δικαστήρια της Αττικής να απέχουν από οποιαδήποτε εργασία, στις ανακοινωθείσες ως άνω ημερομηνίες και ώρες καθώς και την καθολική συμμετοχή τους στις συγκεντρώσεις και στην απεργία.

Συνάδελφοι τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί. Η μόνη λύση είναι ο  αγώνας.

Για το Δ.Σ.

     Ο Πρόεδρος                                                   Η  Γραμματέας

Ντερζής Γεώργιος                                                  Δήμου Ειρήνη

Δείτε την ανακοίνωση σε μορφή .docx