Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας σας ενημερώνει ότι:

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας, που συνήλθε στις 21 Οκτωβρίου 2015, ομόφωνα εκτίμησε ότι η ψήφιση και εφαρμογή του 3ου  μνημονίου σημαίνει την κλιμάκωση της αντιλαϊκής  επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι συνταξιούχοι το επόμενο διάστημα θα έρθουμε αντιμέτωποι όχι μόνο με την φοροεπιδρομή και τα χαράτσια αλλά και με την παραπέρα μείωση των συντάξεων, τη μείωση ή την κατάργηση παροχών, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, και μια ολόκληρη ακολουθία αντιδραστικών μέτρων που η κυβέρνηση τα ονομάζει  «μεταρρυθμίσεις» με στόχο δήθεν  την ανάπτυξη ενώ στην πραγματικότητα επιδεινώνουν ραγδαία τη θέση των εργαζομένων προς όφελος  του κεφαλαίου.

Επίσης συζητήθηκαν οι προτάσεις του απερχόμενου Δ.Σ., των συναδέλφων που συμμετείχαν στη Συνέλευση, καθώς και το υπόμνημα που κατέθεσαν οι συνάδελφοι που υπηρετούν στο Τριμελές Ποινικό Τμήμα Εδρών του Πρωτοδικείου Αθηνών, σχετικά και το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλα τα Δικαστήρια της Αθήνας από την έλλειψη προσωπικού. Και

Αποφασίστηκε  ομόφωνα, για λόγους προστασίας της υγείας της προσωπικής και υπηρεσιακής ζωής των Δικαστικών υπαλλήλων, από τον υπερβολικό όγκο εργασίας να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις ως εξής:

Δευτέρα 26-10-2015,  9.00 ως 11.00, όλων των Δικαστ.  Υπαλλήλων που υπηρετούν στις υπηρεσίες της Σχολής Ευελπίδων και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9.30, μπροστά από τα γραφεία του Συλλόγου.

Τρίτη 27-10-2015 και Πέμπτη 29-10-2015, 9.00 ως 11.00, όλων των Δικαστικών Υπαλλήλων που υπηρετούν στις έδρες του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Πέμπτη 29-10-2015, 9.00 ως 11.00, όλων των Δικαστικών Υπαλλήλων που υπηρετούν στις υπηρεσίες του συγκροτήματος Γκύζη (κτίρια, Αρείου Πάγου, Εφετείου  και Ειρηνοδικείου Αθηνών) και  συγκέντρωση διαμαρτυρίας, 9.30 στο ισόγειο του Εφετείου Αθηνών, και

Από Παρασκευή 30-10-2015, δίωρες επαναλαμβανόμενες διακοπές από 9.00 ως 11.00, όλων των Δικαστικών Υπαλλήλων που ασκούν (ή κληθούν να ασκήσουν) καθήκοντα Γραμματέα Έδρας, σε όλα τα πολιτικά και ποινικά Δικαστήρια της Αθήνας.

Διεκδικούμε τον καθορισμό μέγιστου αριθμού εδρών ανά μήνα για κάθε Γραμματέα σε ανάλογη και αντίστοιχη εφαρμογή της διάταξης του κανονισμού που εφαρμόζεται για τους Δικαστές.

Καλούμε  την  κυβέρνηση  να  δώσει  άμεσα  λύση

Στο  σοβαρό  αυτό  πρόβλημα  που  πνίγει  τα  Δικαστήρια  της  Αθήνας

Για το Δ.Σ. και τη Γ.Σ.

      Ο Πρόεδρος                                            Ο Γραμματέας   

Σωτήρης Τριπολιτσιώτης                          Θανάσης Κόκκινος

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε .pdf
Κατεβάστε την ανακοίνωση σε .doc