ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ 18 & 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ 18 & 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Σας διαβιβάζουμε την σχετική Ανακοίνωση της ΟΔΥΕ:                                  

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Χαιρετίζουμε και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των καθηγητών, οι οποίοι αντιστέκονται στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων που οδηγούν στην κατεδάφιση της παιδείας και του δημόσιου σχολείου. Η απόλυση εργαζομένων, η κατάργηση μαθημάτων, η εντατικοποίηση της εργασίας με μισθούς πείνας, η κατάργηση κοινωνικών παροχών όπως το ολοήμερο σχολείο, και η διάλυση όλου του συστήματος παιδείας, με την εξαθλίωση του ανθρώπινου δυναμικού των εκπαιδευτικών, βρίσκει ανάχωμα στον αγώνα τους για αξιοπρέπεια, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και πραγματική δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ σε κάθε πόλη, νομό, σε όλη τη χώρα

γιατί:

• Τις επόμενες μέρες ακόμη 9.000 εργαζόμενοι του δημοσίου τομέα μπαίνουν σε διαθεσιμότητα, το Δεκέμβριο άλλες 12.500, ενώ 15.000 οδηγούνται απευθείας για απόλυση από το Δημόσιο Τομέα.

• Ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης και της Τρόικας θέλει τον περιορισμό και τη μείωση των υπηρεσιών, των υπαλλήλων κατά 1/3 δηλαδή την αύξηση του κόστους στους πολίτες για την εξασφάλιση των υπηρεσιών που έως χθες παρείχε το Δημόσιο! Άρχισαν με την εφεδρεία, την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, με τους ΔΕ ιδιωτικού δικαίου ΚΑΙ ΤΩΡΑ προχωρούν με τη διαθεσιμότητα – κινητικότητα – απολύσεις.

• Μειώνουν κλίνες και θρανία, κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία, οργανισμούς και δομές που θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες, τους πιο αδύναμους: εργατική κατοικία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ασφάλιση ανέργων.

• Δρομολογούν νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, το εφάπαξ.

• Χρηματοδοτούν τις τράπεζες και αυξάνουν το δημόσιο χρέος την ΩΡΑ που εξανεμίζουν τα αποθεματικά των ταμείων, κουρεύουν τα ομόλογά τους, τα οδηγούν στην πλήρη κατάρρευση και ήδη επικαλούνται έλλειμμα για να μετατρέψουν τις συντάξεις σε «εθνικό επίδομα».

• Η κρίση αξιοποιείται για την απόλυτη επικράτηση και εδραίωση ακραίων πολιτικών λιτότητας και αναδιανομής του πλούτου, των εισοδημάτων, των δικαιωμάτων ΥΠΕΡ του κεφαλαίου, ΕΝΑΝΤΙΑ στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, της κοινωνίας, των ανθρώπων που με μόχθο παράγουν. Η φτώχεια και οι ακραίες ανισότητες αυξάνονται και γενικεύονται.  ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί μπορούμε να τους σταματήσουμε – υπάρχει δρόμος!

• Χωρίς την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, τη διάλυση των κοινωνικών υποδομών, δικτύων και υπηρεσιών.

• Χωρίς τη διαρκή καταστροφή θέσεων εργασίας στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, την αντικατάσταση του μισθού και της σύνταξης με «επίδομα», τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την εξαθλίωση των επιστημόνων, των αγροτών, των ελεύθερων επαγγελματιών, των φοιτητών, των νέων που τους αναγκάζουν βίαια να μεταναστεύσουν. Μπορούμε με πολύμορφο αγώνα διαρκείας, με ευρύ, ενωτικό, κοινωνικό – λαϊκό κίνημα ανατροπής, δύναμης, ελπίδας, προοπτικής.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 18 ΚΑΙ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ γιατί:

• Τα μνημόνια εξαθλιώνουν το λαό, αυξάνουν το χρέος, πρέπει να καταργηθούν.

• Να βάλουμε φραγμό στη συρρίκνωση την ιδιωτικοποίηση και τη διάλυση της υγείας, της παιδείας και της κοινωνικής ασφάλισης, οι οποίες πρέπει να στηριχθούν και να αναπτυχθούν.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 18 ΚΑΙ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ:

• Για τη φορολόγηση  της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και του κεφαλαίου.

• Για την κατάργηση των μνημονίων και για μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, για την κατάργηση των «χαρατσιών» και της βαριάς φορολογίας στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, για να σταματήσει επιτέλους η χρηματοδότηση των τραπεζών και όσες έλαβαν δημόσιο χρήμα να τεθούν υπό δημόσιο έλεγχο.

• Για διαγραφή του δημοσίου χρέους, που ακόμη και την ώρα της κρίσης συνεχίζεται η κερδοσκοπία, από κράτη και κεφαλαιοκράτες, που βλέπουν την οικονομική τους κυριαρχία, τα πολιτικά και γεωπολιτικά τους συμφέροντα, τα πλεονάσματα τους σε βάρος των λαών, της ειρήνης, του πολιτισμού, της προόδου.

• Για να αποκρούσουμε τα νέα μέτρα που ετοιμάζουν σε βάρος του λαού μας (νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, περικοπή εφάπαξ, παραπέρα περικοπές στην ασφάλιση και την υγεία, παραπέρα διάλυση της παιδείας και του κοινωνικού κράτους).

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, η  έναρξη της νέας δικαστικής χρονιάς βρίσκει τα Δικαστήρια της χώρας, σε συνθήκες διάλυσης, με έλλειψη προσωπικού  και υλικοτεχνικής υποδομής, τραγικές συνθήκες εργασίας, συνεχή αύξηση της δικαστηριακής ύλης, με αποτέλεσμα να έχουν ξεπεραστεί προ πολλού τα όρια της ανθρώπινης αντοχής μας.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ:

• Για μισθούς αξιοπρέπειας.

• Για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

• Για προσλήψεις προσωπικού, με άμεσο στόχο την εξάντληση του πίνακα επιτυχόντων του 2009.

• Για τη μηχανοργάνωση όλων των υπηρεσιών της χώρας και τη στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό.

• Για την ψήφιση της διάταξης του Βαθμολογίου και μετά απ΄αυτή την αποστολή ερωτημάτων για την επιλογή και πλήρωση των θέσεων ευθύνης.

• Για την άμεση ρύθμιση του προβλήματος της ταυτόχρονης συνταξιοδότηση από το Ταμείο Νομικών.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΛΗΤΗΡΙΑ

 ΕΝΟΤΗΤΑ ,ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 Για το Δ.Σ. της Ο.Δ.Υ.Ε.

Ο Πρόεδρος                      Ο Γεν. Γραμματέας

Λάμπρος Χανδρινός              Δημήτρης Λιάτσος

_____________________________________________________________________________

Για το   Δ. Σ.

       Ο  Πρόεδρος                                                       Ο  Γεν.  Γραμματέας

Σωτήρης  Τριπολιτσιώτης                                Θανάσης   Κόκκινος