ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ   

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Το Δ.Σ. της ΟΔΥΕ καταδικάζει την Κυβερνητική επιλογή της επιστράτευσης κάθε μορφής αγώνα. Χθές τα Μ.Μ.Μ, οι Ναυτεργάτες και οι ΟΤΑ, σήμερα οι καθηγητές, αύριο ποιος;;; Ο κατήφορος στον οποίο οδηγούν την χώρα δεν έχει τέλος και μόνο με την ενότητα των εργαζομένων θα υπάρξει τέλος σ’ αυτή τη Συνταγματική εκτροπή.

Είναι πλέον φανερό, ότι οι μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, εξαθλίωσης, περικοπής μισθών και συντάξεων και απολύσεων εργαζομένων του Δημοσίου τομέα, συνοδεύονται με αύξηση του αυταρχισμού και της κατάργησης Δημοκρατικών και Συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ

Την απάνθρωπη και αδιέξοδη μνημονιακή πολιτική και τις αυταρχικές μεθόδους δράσης. Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να οργανώσει την πάλη και τον αγώνα όλων των κλάδων και όλου του Ελληνικού λαού, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε όλες τις αντιδημοκρατικές ενέργειες και να υπάρξει ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης στους απεργούς καθηγητές.

Η απάντησή μας είναι μαζική και συλλογική δράση, με συνέχιση της δυναμικής  και του αγώνα για την ανατροπή των μνημονίων και των πολιτικών που τις γεννούν και τις εφαρμόζουν.

Για το Δ.Σ. της Ο.Δ.Υ.Ε.

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας 

ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΑΤΣΟΣ