Αθήνα 26-01-2024

Αρ. Πρωτ: 96

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για τη συνεδρίαση του ΔΣ στις 25-1-2024

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Στις 25-1-2024 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΔΥΑ, και συζήτησε όλα τα τρέχοντα θέματα. Έγινε ενημέρωση για την συνάντηση  τεσσάρων μελών του Δ.Σ. με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Ιωάννη Μπούγα με θέμα το Νέο Δικαστικό χάρτη.

Για το θέμα αυτό αποφασίστηκε η σύγκληση Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου στις 13-2-2023 (στο Κτήριο 13,  Αίθουσα 3 του Πρωτοδικείου, ώρα 13.00) με σκοπό την ενημέρωση και τη λήψη αποφάσεων για την αντίδραση μας στα κυβερνητικά σχέδια αναμόρφωσης του δικαστικού χάρτη, που έχει ως κύριο στόχο την κατάργηση των Ειρηνοδικείων (με το οριστικό κλείσιμο αρκετών απ’ αυτά) και θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε μεγάλο αριθμό συναδέλφων αλλά και στην πρόσβαση των πολιτών στη Δικαιοσύνη. Θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.

Επίσης αποφασίστηκε η διοργάνωση παιδικής θεατρικής παράστασης με τη δωρεάν είσοδο των παιδιών όλων των συναδέλφων το προσεχές διάστημα. Οι σχετικές λεπτομέρειες, όπως και εκπτωτικές προσφορές για άλλες θεατρικές παραστάσεις, θα ανακοινωθούν σύντομα.

Στην συνέχεια έγινε αναπλήρωση του παραιτηθέντος συναδέλφου Γιώργου Ντερζή και αμέσως μετά τέσσερα μέλη του Δ.Σ. δήλωσαν ότι αποχωρούν από την παράταξη «Ενωμένοι Δικαστικοί Υπάλληλοι» και ότι στο εξής θα συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο ως «Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση – ΑΣΚ»

Τέλος έγινε μυστική ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου και νέα πρόεδρος του ΣΔΥΑ εκλέχτηκε η Σμαράγδα Σάρδη με 6 ψήφους. Η Πανωραία Τέγα έλαβε 2 ψήφους και 3 μέλη του Δ.Σ. ψήφισαν λευκό.

Για το ΔΣ

     Η Πρόεδρος                          Η Γραμματέας

 Σάρδη Σμαράγδα                    Δήμου Ειρήνη

Δείτε το έγγραφο σε μορφή .pdf