Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας μετά την συνάντηση εργασίας που είχε το προηγούμενο χρονικό διάστημα με την ειδική σύμβουλο, εντεταλμένη για θέματα δικαστηρίων κα  Τζώρα, πραγματοποίησε χθες συνάντηση με τον νέο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Δημήτριο Παπασπύρου, όπου και συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που είχαν τεθεί.

Από την πλευρά του Δ.Σ. επισημάνθηκε η τραγική κατάσταση που επικρατεί στις Δικαστικές Υπηρεσίες, κυρίως λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και υλικοτεχνικής υποδομής, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για άμεση λήψη μέτρων από την πλευρά του Υπουργείου, ώστε να επιλυθούν τα διαχρονικά αυτά προβλήματα. Αναφερθήκαμε δε αναλυτικά σε όλα τα επιμέρους ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Δικαστικές Υπηρεσίες της Αθήνας.

Από την συνάντηση προέκυψαν τα ακόλουθα:

Για τις προσλήψεις ενημερωθήκαμε ότι ήδη έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης (ΦΕΚ 334 τ. Β΄6/2/2018) η πρόσληψη του 80% από τον προσωρινό πίνακα των 404 υπαλλήλων κατηγορίας ΠΕ, με σύμβαση εργασίας, μέχρι την ολοκλήρωση της χρονοβόρας διαδικασίας της πλήρους πρόσληψής τους. Αναμένεται άμεσα και η έγκρισή από το ΑΣΕΠ, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία πρόσκλησης των ανωτέρω υπαλλήλων, η οποία εκ του νόμου θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός του επόμενου 3μήνου.

Για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα (ηλεκτρονικό παράβολο, ασφάλεια Δικαστικών Υπηρεσιών, λειτουργία ΟΣΔΔΥ-ΠΠ, ηχογράφηση πρακτικών συνεδριάσεων, επανενεργοποίηση του προγράμματος Άσκησης Δικηγόρων στα Δικαστήρια, άμεση έκδοση της απόφασης των υπερωριών κ.λπ.) υπήρξε δέσμευση από τον Γενικό Γραμματέα για την άμεση αντιμετώπισή τους σε συνεργασία με το Δ.Σ. του ΣΔΥΑ. Θα καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το κάθε θέμα ξεχωριστά και θα ενημερώνουμε με ανακοινώσεις για τις εξελίξεις που θα υπάρχουν.

Για το Δ. Σ.

          Ο  Πρόεδρος                                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

            Θανάσης Κόκκινος                                                       Σωτήρης Τριπολιτσιώτης

Δείτε εδώ την ανακοίνωση σε μορφή .doc