Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, τα γεγονότα και οι καταστάσεις που ζούμε, είναι πρωτόγνωρα και πρωτοφανή.

Η οικονομική δυσπραγία που μας έχει πλήξει σαν αποτέλεσμα της κακοδιοίκησης, της φοροδιαφυγής, της γραφειοκρατίας, της εισφοροδιαφυγής, της διαφθοράς στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αλλά και η διεθνής οικονομική κρίση που προκάλεσαν οι ανεξέλεγκτοι επενδυτικοί και τραπεζικοί κολοσσοί ,έχουν φέρει την χώρα και τους εργαζόμενους με την πλάτη στον τοίχο. Η πολιτική που έχουν επιβάλλει οι Διεθνείς οργανισμοί (Δ.Ν.Τ. και Ε.Ε) και εφαρμόζεται από την κυβέρνηση έχει συντρίψει στην κυριολεξία τους εργαζομένους.

Το πολιτικό σύστημα όλων των βαθμίδων που κυβέρνησε την χώρα, καθοδηγούμενο σε μεγάλο βαθμό  από τον τρόμο και την σκέψη  του πολιτικού κόστους ,τον άκρατο λαϊκισμό ,την διαπλοκή με κάθε είδους συντεχνιακά και οικονομικά συμφέροντα, σε συνδυασμό με την Διεθνή οικονομική κρίση και τα κερδοσκοπικά παιχνίδια οδήγησε και εξακολουθεί να οδηγεί την χώρα μας στο σημερινό οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό αδιέξοδο.    

Όλοι οι εργαζόμενοι του Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα γινόμαστε μάρτυρες μιας άνευ προηγουμένου επίθεσης στα μισθολογικά, εργασιακά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα φθάνοντας στο σημείο της απόλυτης ισοπέδωσης και σε καθεστώς  εργασιακού μεσαίωνα. Η κατάσταση πλέον λόγω της οριζόντιας αφαίμαξης των αποδοχών μας ,της γενικευμένης φορολόγησης, της περιστολής των ιατροφαρμακευτικών δαπανών και της κατάλυσης του κοινωνικού κράτους έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Η λαίλαπα του νέου μισθολογίου όχι μόνο ισοπεδώνει τις αποδοχές μας αλλά προκαλεί και φαινόμενα ανισότητας μεταξύ των εργαζομένων.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ  Δ.Ν.Τ. ΤΗΣ  Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ –ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.  

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ  ΝΕΥΡΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ,Η ΧΩΡΑ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΑΡΓΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΜΕ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

 Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΓΡΑΒΑΤΑΔΕΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ.

Τους καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή να αποσύρουν όλη αυτή την λαίλαπα των επαχθών μέτρων που πλέον είναι αδύνατον να αντέξει η πλειονότητα των  Ελλήνων πολιτών.

Συμμετέχουμε όλοι στην δίωρη διακοπή όλων των εργασιών της Γραμματείας και ακροατηρίων  την Πέμπτη 13-10-2011 από ώρα 9:00 εως 11:00 και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης  (Βασιλίσσης  Σοφίας 15) ώρα 9:30.

Για την μεταφορά μας θα υπάρχουν πούλμαν έξω από τα Δικαστήρια ώρα 9:00

Για το Δ.Σ.

         Ο Πρόεδρος            Ο Γεν. Γραμματέας

Γ. Παρασκευάς           Στρ. Σοφιανός