ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας

  1. Νέα κινητοποίηση για τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας – Παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας.
  2. Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για την πληρωμή της υπερωριακής εργασίας και την αντιμετώπιση των τεράστιων καθυστερήσεων στην επιλογή προϊσταμένων, αναγνώριση προϋπηρεσίας, απονομή βαθμού κτλ.
  3. Διοργάνωση εκδήλωσης – συνέντευξης τύπου του ΣΔΥΑ για την πραγματική κατάσταση στις δικαστικές υπηρεσίες.
  4. Συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια απ’ το Πολυτεχνείο.
  5. Διοργάνωση πολιτιστικής εκδήλωσης του Συλλόγου προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την ενίσχυση του αγώνας μας, ως πρώτο βήμα για τη δημιουργία απεργιακού ταμείου.
  6. Διοργάνωση ανοιχτής συνεδρίασης του ΔΣ με μοναδικό θέμα τη συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την αποχή από συγκεκριμένα καθήκοντα όπου η υποστελέχωση έχει χτυπήσει «κόκκινο».
  7. Συντονισμός με άλλα σωματεία του Δημοσίου, το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων και τον Σύλλογο Δικαστικών Διερμηνέων για κοινές δράσεις.
  8. Πρόταση προς το Συνέδριο της ΟΔΥΕ για την κήρυξη κλαδικής απεργίας με αιτήματα:

– ΑΥΞΗΣΕΙΣ 20% στους μισθούς μας – Επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών – Επαναχορήγηση του 13ου & 14ου μισθού – κατάργηση των διάφορων έκτακτων εισφορών στον μισθό μας – Χορήγηση κλιμακίου ανά διετία και στους συναδέλφους υποχρεωτικής – δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αναγνώριση της διετίας 2016-2017.

– ΑΜΕΣΗ προκήρυξη διαγωνισμού για την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων στις δικαστικές υπηρεσίες και ετήσιος προγραμματισμός για την αναπλήρωση των κενών θέσεων που δημιουργούνται λόγω συνταξιοδοτήσεων, παραιτήσεων κτλ.

– ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ που παρέχουμε, τα απογεύματα, τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις αργίες. Δεν ανεχόμαστε άλλο την απλήρωτη εργασία, την κοροϊδία με τις υπερωρίες – φιλοδώρημα.

– ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ για τη μονιμοποίηση, αναγνώριση πτυχίων και προϋπηρεσίας, χορήγηση βαθμού κτλ.

– ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και επιμόρφωση όλων των δικαστικών υπαλλήλων στην πράξη και όχι στα λόγια, αποσυνδεδεμένη απ’ τις διαδικασίες πρόσληψης και δίχως αποκλεισμούς.

– ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας και τεχνικού προσωπικού για τη συντήρηση, την επισκευή και την ασφαλή λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών, καθώς επίσης και του αναγκαίου προσωπικού για την ανάπτυξη και τη συντήρηση των ηλεκτρονικών συστημάτων και της ψηφιακής καταγραφής των πρακτικών.

– ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΑΣΦΑΛΗ ΚΤΙΡΙΑ με μέτρα προστασίας από τα φυσικά φαινόμενα. Ουσιαστική βελτίωση και αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής. Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού στις δικαστικές υπηρεσίες.

– ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του ειδικού λογαριασμού αλληλεγγύης του πρώην Ταμείου Αρωγής.

1-11-2023

Η Γενική Συνέλευση του ΣΔΥΑ