ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την πρόσφατη τρομοκρατική ενέργεια που εκδηλώθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Ένας φάκελος με εκρηκτικό μηχανισμό πέρασε από χέρια Δικαστικών Υπαλλήλων και έφτασε στα γραφεία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στο κτίριο 6 και από τύχη δεν θρηνούμε σήμερα θύματα.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό που ήρθε να προστεθεί σε αρκετές προηγούμενες τρομοκρατικές ενέργειες στο χώρο της Δικαιοσύνης, αναδεικνύεται ως επιτακτική ανάγκη η αποτελεσματικότερη φύλαξη των δικαστικών υπηρεσιών που σήμερα είναι ελλιπής και σε κάποιες περιπτώσεις ανύπαρκτη.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι:

Στην σχολή Ευελπίδων εργάζονται, στο Πρωτοδικείο μόνο τρεις (3) φύλακες αντί για δώδεκα (12) που προβλέπεται και στην Εισαγγελία μόνο ένας (1) αντί για τέσσερις (4).

Στο Εφετείο Αθηνών λόγω των ελλιπών μέτρων ασφάλειας με πολύ μεγάλη συχνότητα το κτίριο εκκενώνεται κατόπιν απειλητικών τηλεφωνημάτων για τρομοκρατικές ενέργειες. Στο κτίριο του Ειρηνοδικείου Αθηνών που στεγάζεται και το Πταισματοδικείο Αθηνών αλλά και το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Πρωτοδικείου Αθηνών δεν υπάρχει απολύτως καμία φύλαξη. Καλούμε τους αρμόδιους να πάρουν όλα τα μέτρα που χρειάζονται τόσο από την πλευρά της υλικοτεχνικής υποδομής αλλά και του απαραίτητου προσωπικού, για την  ακώλυτη λειτουργία της Δικαιοσύνης και την ασφάλεια των πολιτών, των Δικαστικών Λειτουργών, των Δικαστικών Υπαλλήλων και των δικηγόρων.  Πρέπει να περάσει το μήνυμα ότι η Δικαιοσύνη δεν εκφοβίζεται και το κράτος δικαίου αποτελεί την σημαντικότερη δικλείδα  ασφαλείας στου δύσκολους καιρούς που ζούμε για τους πολίτες.

Η τυφλή βία, η οποία ασκείται στο όνομα της δήθεν “υπεράσπισης” ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών έχει ως μόνο αποτέλεσμα την ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών και την αύξηση του κλίματος φόβου της κοινωνίας. Οι εργαζόμενοι έχουν την δυνατότητα, ενωμένοι,  να αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και δεν έχουν εξουσιοδοτήσει κανέναν να το κάνει για λογαριασμό τους.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                    Ο Γραμματέας

Σωτήρης Τριπολιτσιώτης                                                Θανάσης Κόκκινος

Συν.: Δελτίο τύπου