Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας αποφάσισε να πραγματοποιηθεί  2ωρη διακοπή των συνεδριάσεων των ακροατηρίων και όλων των εργασιών της Γραμματείας στο Ειρηνοδικείο Αθηνών,  την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 και από ώρα 9.00 έως 11.00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας  έξω από το κτίριο του Ειρηνοδικείου ώρα 9:15 .

Η κατάσταση που επικρατεί στα Δικαστήρια και τις Εισαγγελίες της Αθήνας μέρα με τη μέρα χειροτερεύει, τόσο από την αύξηση και την συσσώρευση μεγάλου όγκου δικαστηριακής ύλης, όσο και από την συρρίκνωση του προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης.

Οι εναπομείναντες Δικαστικοί υπάλληλοι εργάζονται και υπεραποδίδουν κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. Με το τελευταίο  νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης δεν ελήφθησαν για άλλη μια φορά υπ’ όψιν οι μεγάλες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και μηχανοργάνωση.

Ειδικότερα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών παράλληλα με το ξεκίνημα εφαρμογής του νέου νόμου (4055/2012) , αποκαλύφθηκαν και τα μεγάλα προβλήματα από την έλλειψη  υποδομών και ανθρώπινου δυναμικού. Είναι δε ενδεικτικό ότι στο νέο γραφείο των προσημειώσεων δεν έχει προβλεφθεί η μηχανοργάνωση της συγκεκριμένης διαδικασίας με αποτέλεσμα όλη η διαδικασία να γίνεται χειρόγραφα απαιτώντας περισσότερο χρόνο και περισσότερο προσωπικό.

Είναι δε κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι με το νέο Δικαστικό έτος όταν θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή η μεταφορά αρμοδιοτήτων προς τα Ειρηνοδικεία, (εκούσια διαδικασία κ.λ.π ), θα υπάρξει αδυναμία ουσιαστικής λειτουργίας των υπηρεσιών λόγω του μεγάλου όγκου ύλης και των ελλείψεων σε  υποδομές και προσωπικό.

Διεκδικούμε :

  • Την άμεση ενίσχυση με  ανθρώπινο δυναμικό, (ήδη έχει προβλεφθεί η πρόσληψη ικανού αριθμού Ειρηνοδικών). 
  • Την άμεση υλοποίηση του προγράμματος φωνοληψίας και μηχανοργάνωσης  σε όλες τις διαδικασίες.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για την βελτίωση των όρων απονομής της Δικαιοσύνης και των συνθηκών εργασίας μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ 2ΩΡΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ       

Για το Δ.Σ.

              Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γενικός Γραμματέας

    Γιώργος Παρασκευάς                                             Στράτος Σοφιανός