ΔΙΩΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ 20, 21 ΚΑΙ 22 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Το νέο μνημόνιο αποτελεί μια νέα, ακόμη πιο βάρβαρη, επίθεση εναντίον των εργαζομένων αλλά και της κοινωνίας γενικότερα, που οδηγεί όλους μας στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση. Κανένας δεν γνωρίζει πια τι ξημερώνει η επόμενη μέρα. Οι απολύσεις χτυπούνε την πόρτα και του στενού δημόσιου τομέα (Οι ΙΔΑΧ των Δικαστηρίων δεν συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδιο). Ειδικότερα στα Δικαστήρια οι κενές θέσεις έχουν ξεπεράσει σε αριθμό κάθε προηγούμενο με αποτέλεσμα οι Δικαστικοί υπάλληλοι που έχουν απομείνει να μη μπορούν, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλουν, να ανταποκριθούν στο μεγάλο φόρτο της δικαστηριακής ύλης, με εύλογες συνέπειες στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει υποχρέωση, και την δυνατότητα τώρα, να απαιτήσει τη μετάταξη στα Δικαστήρια υπαλλήλων από Οργανισμούς και Υπηρεσίες που καταργούνται. Ο αγώνας των Δικαστικών Υπαλλήλων και όλων των εργαζομένων πρέπει να είναι διαρκής και ανυποχώρητος με στόχο την ανατροπή των βάρβαρων και κοινωνικά άδικων πολιτικών της μονόπλευρης λιτότητας.

Τα συνδικάτα έδωσαν και θα συνεχίσουν, δυναμικά, να δίνουν με ενότητα και αποφασιστικότητα σκληρές μάχες και μεγάλους αγώνες για να αποκρούσουν και να ακυρώσουν τις άδικες, αδιέξοδες και αναποτελεσματικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται στη χώρα μας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την πραγματοποίηση δίωρων διακοπών διαμαρτυρίας, από 09.00 ως 11.00 στις 20, 21 και 22 Νοέμβρη 2012, μια σε κάθε δικαστικό συγκρότημα, ως εξής:

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20-11-2012

Για τις Δικαστικές υπηρεσίες που στεγάζονται στο κτίριο του Ειρηνοδικείου Αθηνών και όλα τα περιφερειακά Ειρηνοδικεία (Συγκέντρωση στην είσοδο του Ειρηνοδικείου Αθηνών)

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21-11-2012

Για τις Δικαστικές υπηρεσίες που στεγάζονται στα κτίρια του Εφετείου Αθηνών και τον Άρειο Πάγο (Συγκέντρωση στην είσοδο του Εφετείου Αθηνών)

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22-11-2012

Για τις Δικαστικές υπηρεσίες που στεγάζονται στην πρώην Σχολή Ευελπίδων (Συγκέντρωση στην είσοδο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών)

Καλούμε τους συναδέλφους – γραμματείς των εδρών να παραμένουν στην έδρα των Δικαστηρίων από 09.00 μέχρι 09.30 μόνο για την χορήγηση αναβολών εφόσον οι Δικαστικοί Λειτουργοί απέχουν από 10.00 μέχρι 15.00 προκειμένου να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των Πολιτών και των Δικηγόρων.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Για το Δ.Σ.

            Ο Πρόεδρος                            Ο Γεν. Γραμματέας

Σωτ. Τριπολιτσιώτης           Θανάσης Κόκκινος