ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΔΥΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΕ ΗΜΕΡΑ ΑΡΓΙΑΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΔΥΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΕ ΗΜΕΡΑ ΑΡΓΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Το Δ.Σ του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας με αφορμή το γεγονός που διαδραματίστηκε στο Εφετείο Αθηνών, στις 12/4/2017, διαμαρτύρεται έντονα, για τη στάση που τήρησε η σύνθεση του Δικαστηρίου του Α΄ Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, ως προς την διακοπή εκδίκασης υπόθεσης, σε ημέρα μη εργάσιμη (Σάββατο),  αν και αυτή παραγράφεται τον Μάιο.

Με το πρόσχημα της αδυναμίας εύρεσης δικασίμου σε ημέρα εργάσιμη, λόγω προσωπικών κωλυμάτων της σύνθεσης του Δικαστηρίου, αγνοήθηκε η δήλωση του συναδέλφου γραμματέα, για την μη συμμετοχή του σε ημέρα αργίας και διακόπηκε η υπόθεση για τις 22/4/2017, ημέρα Σάββατο.

Εκτιμούμε ότι πρέπει να αναζητηθούν οι λόγοι που οδηγούν τις υποθέσεις στα όρια της παραγραφής, φαινόμενο που το τελευταίο χρονικά διάστημα αντιμετωπίζεται όλο και συχνότερα και να εξευρεθούν άμεσα λύσεις. Έτσι ώστε να μην καλούνται οι Γραμματείς των συνθέσεων την τελευταία στιγμή, να αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα για τα οποία δεν φέρουν καμιά απολύτως ευθύνη, με εργασία εκτός ωραρίου (απογεύματα και αργίες).

Καλούμε τους Δικαστικούς Λειτουργούς, ως εκφραστές του νόμου να διασφαλίσουν με τις αποφάσεις τους, το νόμιμο δικαίωμά μας για ανθρώπινο ωράριο εργασίας.

Οι Δικαστικοί Υπάλληλοι δηλώνουμε ότι θα προστατεύσουμε το ωράριο εργασίας μας με κάθε τρόπο καθώς είναι ίσως το μοναδικό δικαίωμα που μας έχει απομείνει.

Είναι επικίνδυνο, τόσο για τις ανθρώπινες αντοχές αλλά και πολύ περισσότερο για την ορθή απονομή της δικαιοσύνης να επιστρέψουμε σε εποχές που τα δικαστήρια λειτουργούσαν ακόμα και νυχτερινές ώρες.

Για το Δ.Σ.

  Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γεν. Γραμματέας     

Θανάσης Κόκκινος                                                     Σωτήρης Τριπολιτσιώτης

Δείτε εδώ το δελτίο τύπου σε μορφή .doc