ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΔΥΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ

ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΔΥΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ

Αθήνα 15-6-2015

Προς
Τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης
κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο

 

Κύριε Υπουργέ,
Το Δ. Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας μετά από την πρόσφατη συνάντηση που είχε μαζί σας, στην οποία σας εκθέσαμε και προφορικά το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Δικαστικές Υπηρεσίες της Αθήνας από την έλλειψη προσωπικού, θα θάλαμε να σας δηλώσουμε τα ακόλουθα.
Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας που δεν συμπεριλαμβάνετε και τις Δικαστικές Υπηρεσίες στις προτεραιότητές που έχετε θέσει για την ενίσχυσή τους με προσωπικό.
Θα πρέπει να γνωρίζετε πως ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, με πλήρως αποδυναμωμένες από υπαλλήλους, όλες τις Γραμματείες των Δικαστικών Υπηρεσιών, ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ, με ότι αυτό συνεπάγεται για την απονομή της Δικαιοσύνης αλλά και για την ενίσχυση των κρατικών ταμείων από τις μετατροπές των ποινών.

Σας καλούμε να επανεξετάσετε τις θέσεις σας και :

  1. Να ενισχύσετε με κάθε τρόπο τις Γραμματείες των Δικαστηρίων με προσωπικό (σύμφωνα με τις προτάσεις που σας έχουμε καταθέσει εγγράφως), και
  2. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει ξεμπλοκαριστεί η διαδικασία της πρόσληψης – που είχε ξεκινήσει και διακόπηκε – των 100 υπαλλήλων πληροφορικής γιατί στο τέλος της χρονιάς θα ξεκινήσει η εφαρμογή του ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ το οποίο δεν θα μπορεί να υποστηριχθεί παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα στην μηχανοργάνωση και την συνεργασία μεταξύ των Δικαστικών Υπηρεσιών το οποίο κόστισε 10.000.000 €

Για το Δ.Σ.

      Ο Πρόεδρος                                Ο Γραμματέας

Σωτήρης Τριπολιτσιώτης          Θανάσης Κόκκινος

Κατεβάστε το έγγραφο σε .doc (ms-word)