Ενημερώνουμε τους συναδέλφους Δικαστικούς Υπαλλήλους πως ο Σύλλογός μας αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την συγκέντρωση ειδών ρουχισμού, υπόδησης, ιματισμού καθαριότητας, υγιεινής κλπ., προκειμένου να υποστηρίξουμε τις έγκλειστες γυναίκες και τα φιλοξενούμενα παιδιά τους στις Γυναικείες Φυλακές Θήβας που περνάνε δύσκολες στιγμές λόγω της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης. Με έγγραφό της, η κοινωνική λειτουργός στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θήβας (ΚΚΓΕΘ), κα. Βούλα Καρακατσάνη, ζητάει την υποστήριξη μας με την συγκέντρωση των παρακάτω ειδών:

Είδη υπόδησης: παπούτσια Νο. 36-41, αθλητικά παπούτσια, μπότες, σαγιονάρες, παντόφλες)

Είδη ρουχισμού: κάλτσες, εσώρουχα, πυτζάμες, πουλόβερ, φούτερ, μπλούζες, μπουφάν, ζακέτες, τζην, αθλητικές φόρμες S – XL

Είδη ιματισμού: πετσέτες, σεντόνια, μαξιλαροθήκες.

Είδη ατομικής υγιεινής: αφρόλουτρα, σαμπουάν, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, χαρτιά υγείας, σερβιέτες, σκόνη πλυσίματος.

Είδη καθαριότητας: χλωρίνη, υγρό για τα πιάτα, υγρό για τα τζάμια και υγρό γενικής καθαριότητας.

Είδη κουζίνας: πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπήρουνα, κατσαρόλες, τηγάνια, ταψιά.

Γραφική ύλη: χαρτί Α4, στυλό, μολύβια, μπλοκ, διορθωτικό, ντοσιέ, φάκελοι, τετράδια, κόλλες.

Διάφορα: θερμό, βραστήρες, Pampers No.4,5 & 6, τηλεκάρτες, τσιγάρα.

Η συγκέντρωση των ανωτέρω ειδών θα γίνει στα γραφεία του ΣΔΥΑ, για την σχολή Ευελπίδων και στα υπόλοιπα Δικαστήρια σε χώρους που θα υποδειχθούν μετά από συνεννόηση με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου (τα τηλέφωνα των μελών του Δ.Σ. θα τα βρείτε στο site μας www.sdya.gr)

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι αυτές οι πρωτοβουλίες μας πραγματοποιούνται στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης και της αλληλεγγύης που είναι ανάγκη, σε δύσκολους καιρούς, να μετουσιώνονται σε δράσεις με στόχο την ενίσχυση των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη και δεν αποτελούν λύση απέναντι στην οικονομική κρίση και τις πολιτικές που τη δημιούργησαν.

Ουσιαστική και ριζική αντιμετώπιση αυτών των συνεπειών μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα από την κοινωνική αφύπνιση και αγωνιστική παρουσία απέναντι στις αιτίες που προκάλεσαν τέτοια άθλια αποτελέσματα στην κοινωνία μας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σωτήρης Τριπολιτσιώτης

Ο Γεν. Γραμματέας

Θανάσης Κόκκινος