Υπόμνημα του ΣΔΥΑ στον Υπουργό Δικαιοσύνης για το θέμα των προσλήψεων στο Εφετείο Αθηνών

Υπόμνημα του ΣΔΥΑ στον Υπουργό Δικαιοσύνης για το θέμα των προσλήψεων στο Εφετείο Αθηνών

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης – Κοινοποίηση: κ. Γενικό Γραμματέα

Κύριε Υπουργέ,

Στην συνάντηση που είχαμε μαζί σας, παρουσία και του κ. Γενικού Γραμματέα, στις 2-4-2019, πραγματοποιήσαμε μια εποικοδομητική και διεξοδική συζήτηση για θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δικαστικές Υπηρεσίες της Αθήνας, τα οποία σας γνωστοποιήσαμε και εγγράφως.

Από την πλευρά σας, μας ενημερώσατε για τις ενέργειες που έχει κάνει το υπουργείο για τα σημαντικότερα θέματα, όπως αυτό που αφορά στην ολοκλήρωση των προσλήψεων των εν εξελίξει διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.

Ειδικά για το Εφετείο Αθηνών, αναγνωρίσατε το οξύτατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο δικαστήριο, αφενός από τον μεγάλο όγκο δικαστηριακής ύλης και αφετέρου από τον μικρό αριθμό υπαλλήλων που τοποθετήθηκαν σε αυτό από τους διαγωνισμούς, λόγω του ότι δεν υπήρχαν κενές οργανικές θέσεις όταν έγινε η κατανομή.

Μετά και από την ΥΑ 885/2019 ΦΕΚ 222/1-2-2019 (Ανακατανομής Οργανικών Θέσεων), με την οποία αυξήθηκαν οι οργανικές θέσεις, μας ανακοινώσατε την πρόθεσή σας να προχωρήσετε στην κατ΄εξαίρεση  πρόσληψη  50  υπαλλήλων  για  το  Εφετείο  Αθηνών, για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Για το λόγο αυτό το  Υπουργείο εξέδωσε και δελτίο τύπου με το οποίο ενημέρωσε για το σχετικό αίτημα έγκρισης δαπάνης (ΠΥΣ 33/2006).

Σας ζητήσαμε δε, λόγω του επείγοντος του θέματος, να προκριθεί η συντομότερη διαδικασία πρόσληψης που είναι μέσω των επιλαχόντων των διαγωνισμών, όπως προβλέπεται από τον ιδρυτικό νόμο του ΑΣΕΠ.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, λόγω και των πολιτικών εξελίξεων, να ολοκληρωθεί άμεσα αυτή η εκκρεμότητα, προκειμένου να δρομολογηθεί η διαδικασία πρόσληψης των 50 υπαλλήλων.

Το πρόβλημα προσωρινά επισκιάστηκε λόγω των διακοπών του Πάσχα, των Ευρωεκλογών και Αυτοδιοικητικών εκλογών που ακολούθησαν αλλά και των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών. Με την έναρξη όμως της νέας δικαστικής χρονιάς είναι βέβαιο ότι το υπάρχον προσωπικό δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις μεγάλες ανάγκες της Γραμματείας του Εφετείου Αθηνών με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αναμένοντας τις ενέργειες σας,

Με τιμή

Για Το Δ.Σ.

             Ο Πρόεδρος                                                                            Η  Γεν. Γραμματέας

   Σωτήρης Τριπολιτσιώτης                                                                 Πανωραία  Τέγα

Διαβάστε την ανακοίνωση (αρχείο .docx)