Χθες ήταν η Χαλυβουργική, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, η επιστράτευση των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Τώρα, η Κυβέρνηση του «Νόμου και της Τάξης» χτύπησε πάλι και συνέλαβε συνδικαλιστές, εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων του ΠΑΜΕ, επειδή διαμαρτύρονταν για την κατάντια του ασφαλιστικού.

Η έξαρση του κυβερνητικού αυταρχισμού μάλλον έχει αποδέκτες τα αφεντικά της: Την Τρόικα και τους κεφαλαιοκράτες στους οποίους αγωνίζεται να δείξει πόσο «πιστή υπάλληλός τους» είναι. Γελιέται αν νομίζει ότι έτσι θα φοβίσει τους εργαζομένους, τον ελληνικό λαό. Το φόβο της δείχνει μπροστά στους αγώνες που έρχονται. Στο χώρο μας, στη Δικαιοσύνη, παρακολουθούμε με πόση ευκολία κηρύσσονται παράνομες όλες οι απεργίες των εργαζομένων, σε μια προσπάθεια ποινικοποίησης των εργατικών κινητοποιήσεων.

Η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας, οι Δικαστικοί Υπάλληλοι καταδικάζουμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό και την αστυνομική βία και συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους εργαζόμενους που έχουν συλληφθεί.

Τα προβλήματα των εργαζομένων και όλου του λαού μας δε λύνονται ούτε με καταστολή, ούτε από τα Δικαστήρια. Λύνονται από την ένταση και μαζικοποίηση των αγώνων ενάντια σε αυτές τις βάρβαρες και αντιλαϊκές πολιτικές.

Για το Δ.Σ. της Ο.Δ.Υ.Ε.

Για το Δ.Σ. του Σ.Δ.Υ.Α.

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν.Γραμματέας

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν.Γραμματέας

Λάμπρος Χανδρινός

Δημήτρης Λιάτσος

Σωτήρης Τριπολιτσιώτης

Θανάσης Κόκκινος