Σήμερα 7-3-2017 στις 5:00 μ.μ, αντιπροσωπεία της ΟΔΥΕ και του ΣΔΥΑ και αρκετοί συνάδελφοι του Ποινικού Τμήματος του Εφετείου Αθηνών, παρεμβήκαμε σε ποινικό δικαστήριο του Εφετείου, που είχε έναρξη συνεδρίασης, δυστυχώς, στις 5.00 μ.μ.

Ζητήσαμε από την Πρόεδρο του Δικαστηρίου το λόγο και,

Εκφράσαμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την παραβίαση του ωραρίου εργασίας και λειτουργίας των ακροατηρίων (που ισχύουν από 30ετίας) και ιδιαίτερα για την απογευματινή συνεδρίαση, χωρίς να υπάρχει καν κανένας δικονομικός λόγος (κράτηση, προφυλάκιση ή παραγραφή αξιώσεων πολιτείας και διαδίκων).

Καλέσαμε τη γραμματέα να σεβαστεί και να εκτελέσει το συνδικαλιστικό της καθήκον, λαμβάνοντας υπόψη της ότι το ωράριο εξαρτάται από τον γραμματέα του κάθε δικαστηρίου, ως οργανικό μέλος της σύνθεσής του.

Δυστυχώς η γραμματέας αρνήθηκε ακόμα και να τοποθετηθεί επί του θέματος και συνέχισε να συμμετέχει στη σύνθεση αγνοώντας προκλητικά τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων, τους συναδέλφους της που τηρούν απαρέγκλιτα το ωράριο, αλλά και τους συνδικαλιστικούς αγώνες του παρελθόντος που οδήγησαν σε ποινικές και πειθαρχικές διώξεις. Τότε που τα ακροατήρια συνεδρίαζαν μέχρι τις πρωινές ώρες…

Ελπίζουμε να είναι το τελευταίο περιστατικό καταστρατήγησης του ωραρίου.

Επιφυλασσόμαστε δε να εξετάσουμε τις περαιτέρω ενέργειές μας σε σχέση με τη στάση της Διοίκησης, των Δικαστικών Λειτουργών και των Γραμματέων.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γραμματέας

       Θανάσης Κόκκινος                                  Σωτήρης Τριπολιτσιώτης

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε .doc