Το Δ. Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που συνέβησαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών κατά την διαδικασία των Πλειστηριασμών, όπου ο χώρος του δικαστηρίου μετετράπη σε πεδίο μάχης και είχαμε φαινόμενα βίας και χρήσης χημικών εντός του κτιρίου, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του και ζητά την οριστική απομάκρυνση των Πλειστηριασμών από τα Ειρηνοδικεία.

Παρά το γεγονός ότι οι Δικαστικοί Υπάλληλοι δεν έχουμε καμιά απολύτως συμμετοχή στην διαδικασία των πλειστηριασμών, οι οποίοι πραγματοποιούνται εκτός του ωραρίου εργασίας μας στα Καταστήματα των Ειρηνοδικείων, το Δ. Σ. του Σ.Δ.Υ.Α. αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:

  • Καλούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει, όπως έχει δημόσια δεσμευτεί, σε κανέναν πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας. Να αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες (όπως τον έλεγχο τραπεζικών λογαριασμών όσων προσφεύγουν στην προστασία του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά) ώστε να διαχωρίσει και να προστατεύσει από τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας τους πολίτες που το έχουν πραγματικά ανάγκη και περιήλθαν σε αδυναμία να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους λόγω της οικονομικής κρίσης.
  • Διαφωνούμε με την χρήση των χώρων των Ειρηνοδικείων για την διενέργεια των πλειστηριασμών και ζητάμε την άμεση απομάκρυνσή τους από τους χώρος των δικαστηρίων.
  • Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την άσκηση βίας και τη χρήση χημικών εντός των χώρων εργασίας μας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                O Γεν. Γραμματέας

Θανάσης Κόκκινος                                                     Σωτήρης Τριπολιτσιώτης

Δείτε εδώ την ανακοίνωση σε μορφή .docx