ΠΡΟΣ: 1) Τον Υπουργό Δικαιοσύνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και 2) Τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ. Νικόλαο  Κανελλόπουλο

Κοινοποίηση: κ.κ. Προϊσταμένους των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών της Αθήνας

ΘΕΜΑ: «Έξοδα κίνησης των επιμελητών Δικαστηρίων»

Κύριε Υπουργέ, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας Θεωρεί απαράδεκτο και εκτός πραγματικότητας την ώρα που ισοπεδώθηκαν οι αποδοχές των εργαζομένων, να καταργούνται παράλληλα και τα ελάχιστα πραγματικά έξοδα κίνησης των 47,50 €, που χορηγούνταν σε όσους επιμελητές Δικαστηρίων ασχολούνταν αποκλειστικά με την επίδοση Δικογράφων. Η τελευταία αναπροσαρμογή των εξόδων κίνησης έγινε το έτος 1999 και παρέμεινε έτσι μέχρι την ψήφιση των Ν.3833 & 3845/2010, όπου το αρχικό ποσό των 59,00€ διαμορφώθηκε στα 47,50€ και καταργήθηκε με τον Ν.4024/2011, παρότι το κόστος μετακίνησης έχει υπερδιπλασιαστεί. Είναι γνωστό σε όλους ότι οι επιμελητές επιδίδουν σε καθημερινή βάση σε όλο το Νομό Αττικής και χρησιμοποιούν εκτός από τις αστικές συγκοινωνίες και τα ατομικά τους μέσα μεταφοράς.

Σας επισημαίνουμε δε ότι, κανένα Δικαστήριο δεν διαθέτει μεταφορικό μέσον για την μεταφορά των επιμελητών στον τόπο επίδοσης και κυρίως των απομακρυσμένων και δύσκολων περιοχών, με αποτέλεσμα το κόστος μετακίνησης να το επωμίζεται ο επιμελητής, πράγμα δυσβάστακτο και άδικο.

Σας καλούμε να δράσετε άμεσα προς το υπουργείο οικονομικών για την αποκατάσταση αυτής της άδικης, απαράδεκτης και λανθασμένης απόφασης, όχι μόνο για την επαναφορά του ανωτέρω ποσού, αλλά και για την αναπροσαρμογή του ώστε βάση τις σημερινής κατάστασης να καλύπτονται τα πραγματικά έξοδα μετακίνησης.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας είναι αποφασισμένο εάν δεν υπάρξει σύντομα αποτέλεσμα να υπερασπίσει με κάθε τρόπο τους συναδέλφους επιμελητές για την κατάφωρη αδικία που υφίστανται.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Παρασκευάς Στράτος Σοφιανός