ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ – ΘΕΜΑ: “Ωράριο”

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ – ΘΕΜΑ: “Ωράριο”

ΠΡΟΣ: 1) Τον Υπουργό Δικαιοσύνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων  κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και 2) Τον Γενικό Γραμματέα του  Υπουργείου Δικαιοσύνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων    κ. Νικόλαο  Κανελλόπουλο.

ΘΕΜΑ: «Παράταση ωραρίου λειτουργίας ακροατηρίων»

Κύριε Υπουργέ, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας Θεωρεί ότι δεν είναι λογικό την ώρα που πετσοκόβονται οι αποδοχές μας και στενάζουν τα Δικαστήρια από την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και ουσιαστικής μηχανοργάνωσης, το Υπουργείο Δικαιοσύνης να επαναφέρει το θέμα επιμήκυνσης του ωραρίου των ακροατηρίων και μάλιστα με νομοθετική ρύθμιση.

Σας είναι γνωστό  ότι αυτή την στιγμή στα Δικαστήρια και τις Εισαγγελίες της Αθήνας  υπηρετούν τουλάχιστον 25% λιγότεροι υπάλληλοι από ότι πριν δέκα χρόνια; ενώ παράλληλα η Δικαστηριακή ύλη έχει αυξηθεί κατά 30%;

Γνωρίζετε ότι πολλοί συνάδελφοί μας προκειμένου να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους εργάζονται και στο σπίτι τους χωρίς καμιά  αμοιβή; Γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει στα ποινικά κυρίως τμήματα στοιχειώδης  μηχανοργάνωση και ότι σε περίπτωση παράτασης του χρόνου  λειτουργίας των ακροατηρίων, οι συνάδελφοί μας που εκτελούν καθήκοντα Γραμματέα έδρας θα αναγκάζονται δυο η και τρεις φορές την εβδομάδα να εργάζονται 10 ώρες; Γνωρίζετε ότι στα Ειρηνοδικεία και στα Πταισματοδικεία οι Γραμματείς είναι ελάχιστοι και δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να σηκώσουν το βάρος όλης αυτής της Δικαστηριακής ύλης που τους μεταφέρεται; Γνωρίζετε  ότι έχουν περικοπεί οι αποδοχές μας τουλάχιστον κατά 30%;

Κύριε Υπουργέ, οι Δικαστικοί Υπάλληλοι της Αθήνας  έχουν κάνει θυσίες και αγώνες για την καθιέρωση ανθρώπινου ωραρίου στα ακροατήρια, με αποτέλεσμα να αποδίδεται δικαιοσύνη σε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για όλους τους παράγοντες της δίκης. Σας καλούμε να αναθεωρήσετε αυτήν σας την απόφαση. Προς τούτο, ζητάμε συνάντηση μαζί σας για να αναπτύξουμε τις θέσεις μας, όχι μόνο για το ωράριο αλλά και για όλα τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τα Δικαστήρια και τις Εισαγγελίες της Αθήνας.

Για το Δ.Σ.

         Ο Πρόεδρος        Ο Γεν.Γραμματέας

Γ. Παρασκευάς        Στρ. Σοφιανός