Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας εκφράζει την διαφωνία του και διαμαρτύρεται έντονα για την απόφαση της Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών να τοποθετήσει και δεύτερο συνάδελφο Γραμματέα στην φύλαξη της πύλης του κτιριακού συγκροτήματος της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Με την απόφαση αυτή, αφενός μεν αγνοείται το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Πρωτοδικείο Αθηνών από την έλλειψη προσωπικού, αφετέρου δε εντέλλονται Δικαστικοί Υπάλληλοι να εργαστούν σε αντικείμενο εργασίας που δεν έχει καμιά σχέση με την ιδιότητά τους και δεν προβλέπεται από το νόμο. Είναι απαράδεκτο συνάδελφοι γραμματείς να μετακινούνται από παραγωγικές θέσεις, ειδικά σε μια χρονική περίοδο που τα προβλήματα έχουν ενταθεί ακόμα περισσότερο εκτός των άλλων και λόγω της εφαρμογής των νέων συστημάτων πληροφορικής που έχουν αποδιοργανώσει την λειτουργία των Υπηρεσιών και απαιτούν περισσότερο προσωπικό.

Είναι άκρως αντιφατικό η Διοίκηση του Πρωτοδικείου από την μια να τοποθετείται κατά των μεταθέσεων με έγγραφα που αποστέλλει στα Υπηρεσιακά Συμβούλια και να ζητεί απόσπαση Υπαλλήλων στο Πρωτοδικείο από άλλες Δικαστικές Υπηρεσίες της Αθήνας και από την άλλη να απασχολεί Δικαστικούς Υπαλλήλους σε καθήκοντα αλλότρια με την ιδιότητά τους.

Στην πύλη εισόδου της πρώην Σχολής Ευελπίδων απασχολούνταν πάντα αποκλειστικά και μόνο Υπάλληλοι συγκεκριμένης κατηγορίας και καθηκόντων που υπάγονται στο ΤΑΧΔΙΚ. Μετά την συνταξιοδότηση των συγκεκριμένων Υπαλλήλων πιστεύουμε ότι και για λόγους ασφαλείας θα πρέπει την ευθύνη αυτή να αναλάβει η αστυνομία ειδάλλως να βρεθούν λύσεις ανάλογες με αυτές που εφαρμόζονται στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Οι συγκεκριμένοι Υπάλληλοι θα πρέπει άμεσα να επιστρέψουν στα καθήκοντα και τα αντικείμενα εργασίας όπως αυτά ρητά προσδιορίζονται από το νόμο.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος              Ο Γεν. Γραμματέας
Θανάσης Κόκκινος      Σωτήρης Τριπολιτσιώτης

Δείτε εδώ την ανακοίνωση σε μορφή .docx