Σήμερα 30-11-2017, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών όλες οι υποθέσεις ματαιώθηκαν με απόφαση της Διοίκησής του, για λόγους ανωτέρας βίας λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί από την ρίψη χημικών εντός του κτιρίου στην χθεσινή διαδικασία των πλειστηριασμών.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα 30-11-2017, ώρα 08.00 π.μ., και για τους ίδιους ακριβώς λόγους αποφάσισε ομόφωνα την διακοπή όλων των εργασιών της Γραμματείας που στεγάζονται στο κτίριο του Ειρηνοδικείου – Πταισματοδικείου Αθηνών μέχρι τις 11.00 π.μ. και επανεκτίμηση της κατάστασης.

Στις 10.30 π.μ. το Δ.Σ. συνεδρίασε εκ νέου και λαμβάνοντας υπόψη του ότι η κατάσταση δεν βελτιώθηκε έτσι ώστε να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες από άποψη υγιεινής για να πραγματοποιηθούν εργασίες εντός του κτιρίου, αποφάσισε ομόφωνα την αποχή όλων των εργαζομένων στο κτίριο και για όλη την διάρκεια του ωραρίου.

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για το γεγονός ότι ο χώρος των δικαστηρίων μετετράπη σε πεδίο μάχης με επακόλουθο να προκληθούν επισφαλείς συνθήκες για εργαζόμενους, δικηγόρους και πολίτες και καλούμε τους αρμόδιους να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των υπηρεσιών που στεγάζονται στο κτίριο του Ειρηνοδικείου – Πταισματοδικείου Αθηνών.
Το ζήτημα των πλειστηριασμών και οι συνέπειές του, υπηρεσιακές αλλά και κοινωνικές θα απασχολήσει το επόμενο Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                  O Γεν. Γραμματέας

Θανάσης Κόκκινος          Σωτήρης Τριπολιτσιώτης

Δείτε εδώ την ανακοίνωση σε μορφή .docx