Αθήνα 8-3-2019
Αρ. Πρωτ.: 8

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας σε συνεδρίασή του την 8-3-2019, αποφάσισε ομόφωνα: Την παράταση των δίωρων διακοπών (καθημερινά 13.00 ως 15.00) σε όλα τα ακροατήρια των Ποινικών και Πολιτικών Δικαστηρίων μέχρι και την Παρασκευή 15-3-2019.

Οι διακοπές πραγματοποιούνται για την προστασία των συναδέλφων μας από τον τεράστιο όγκο εργασίας που έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανθρωπίνων αντοχών, τους κινδύνους από ενδεχόμενα λάθη που συνεπάγεται η μεγάλη πίεση και για να έχουν την δυνατότητα οι Γραμματείς των Εδρών να χρησιμοποιούν το δίωρο των διακοπών για την σύνταξη των πρακτικών των συνεδριάσεων εντός του ωραρίου εργασίας τους.

Επισημαίνουμε ότι παρά τις προσπάθειες του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την επιτάχυνση των προσλήψεων, ο αριθμός των νέων υπαλλήλων που μέχρι σήμερα έχουν εμφανιστεί στις υπηρεσίες είναι πολύ μικρός, με αποτέλεσμα να μην έχει σημειωθεί σημαντική βελτίωση στο πρόβλημα.

Το Δ.Σ. του ΣΔΥΑ μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και στη συνέχεια θα εκδοθεί σχετική ενημερωτική ανακοίνωση.

Για Το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος                                                              Η Γεν. Γραμματέας

 Σωτήρης  Τριπολιτσιώτης                                              Πανωραία   Τέγα

Δείτε εδώ την ανακοίνωση σε μορφή .docx