Οι καθημερινές ροές προσφύγων και μεταναστών που κατακλύζουν την χώρα μας, χωρίς αμφιβολία αποτελούν ένα μείζον διεθνές, ανθρωπιστικό ζήτημα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται από τη διεθνή κοινότητα.

Οι εικόνες των πνιγμένων βρεφών και των εξαθλιωμένων προσφύγων που ταλαιπωρούνται καθημερινά στο Αιγαίο, στην Ειδομένη και σε άλλα σημεία χωρών της Ε.Ε. δεν πρέπει να μας αφήνουν αδιάφορους. Δεν μας αφήνει αδιάφορους το γεγονός ότι εκατομμύρια προσφυγόπουλα, παιδιά στην ηλικία των παιδιών μας, αντί να βρίσκονται στο σχολείο, να μορφώνονται και να έχουν την φροντίδα που δικαιούνται, ζούνε καθημερινά μέσα στον κίνδυνο στην προσπάθεια των οικογένειών τους να ξεφύγουν από την κόλαση του πολέμου και της φτώχειας.

Στα πλαίσια της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ευαισθησίας, ο Σύλλογός μας παίρνει την πρωτοβουλία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης, με σκοπό την διάθεσή τους στους πρόσφυγες, δηλαδή :

Σλίπινγκ μπάνγκ, μπουφάν, φούτερ, πουλόβερ, παπούτσια, κάλτσες, κουβέρτες, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, χαρτί υγείας, σαμπουάν, αφρόλουτρα μπισκότα, σοκολάτες, σνάκ, γάλα μακράς διαρκείας και εμφιαλωμένα νερά.

Η συγκέντρωση θα γίνει μέχρι τις 18 Μαρτίου 2016 στα εξής σημεία :

● Στην Ευελπίδων, στο γραφείο του ΣΔΥΑ και στην Κεντρική Πύλη.

● Στο κτίριο του Αρείου Πάγου, στο λογιστήριο, γραφείο 107, 1ος όροφος

● Στο κτίριο του Εφετείου, στο Γενικό Αρχείο, στον 3ο όροφο.

● Στο κτίριο του Ειρηνοδικείου, στο λογιστήριο, ισόγειο, γραφείο 28

Καταδικάζουμε όλους αυτούς που έφεραν τη φρίκη του πολέμου με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εκατόμβες νεκρών και στρατιές προσφύγων. Δείχνουμε τον ανθρωπισμό μας με τη σκέψη ότι όλοι μπορεί να είμαστε εν δυνάμει πρόσφυγες.

 Για το Δ.Σ.

                Ο Πρόεδρος                                                                         Ο Γραμματέας     

                 Θανάσης Κόκκινος                                                         Σωτήρης  Τριπολιτσιώτης

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε .pdf

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε .doc